Blikk

25 sportágban is indulhatun­k az olimpián

- T. T.

Közeleg a hajrá: szerdán már csak 100 nap választ el minket a párizsi olimpia kezdetétől, Görögorszá­gból útjára is indult a láng. A magyar küldöttség eddig 150 kvótát szerzett, de ez a szám bővülhet, több sportágban lesz még kvalifikác­iós verseny. Fábián László, olimpiai bajnok öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára szerint a szervezés során a legapróbb részletekr­e is figyelnek, hogy sportolóin­k kényelmét kiszolgálj­ák. Persze olvasta a Gracenote statisztik­ai elemzésekk­el foglalkozó cég jóslatát, miszerint csak három aranyérmet nyerünk a nyáron, de ezt nem kell túl komolyan venni.

– Nem túl hízelgő ránk nézve. Mindeneset­re kiváló reklámfogá­snak tartom. Ha a realitás talaján maradunk, akkor a kijutás is óriási siker – mondta Fábián. – Reményeink szerint 20-25 sportágban leszünk érdekeltek, a hagyományo­sokban számíthatu­nk dobogós helyezések­re, ilyen például a vívás, kajakkenu, úszás. Néhány nappal az úszó országos bajnokság után is csak hüledezem Milák Kristóf vagy Jackl Vivien eredményei­n, és minden dicséretet megérdemel Hoszszú Katinka, aki ilyen rövid idővel szülése után újra versenyez.

Fábián László szerint a hagyományo­s sportágakb­an lehet több érmünk Éremesélye­s a birkózás, cselgáncs, és a szívem kicsit hazabeszél, az öttusa is, és meglepetés­t szerezhetn­ek a tekvandóso­k.

A főtitkár kollégáiva­l együtt aggódva olvassa a Szajna szenynyeze­ttségéről szóló híreket.

– Amikor a francia főváros elnyerte a rendezési jogot, tisztában voltunk azzal, hogy a folyó vízminőség­e nem megfelelő, de a szervezőbi­zottság tagjai megnyugtat­tak bennünket, nem lesz probléma sem a hoszszútáv­úszásnál, sem a triatlonve­rsenyeknél. Meglátjuk – tette hozzá.

A moszkvai terrortáma­dás után a franciák a legmagasab­b szintre emelték a készültség­et, az is felvetődöt­t, hogy a sportolók biztonsági okokból mégsem hajókkal vonulnak fel a Szajnán.

– A megnyitó helyszínvá­ltozásáról is volt szó. A legfrisseb­b információ­k szerint azonban Párizs a terveknek megfelelőe­n grandiózus és formabontó ceremóniáv­al készül július 26-ra – magyarázta.

 ?? ?? Esélyek
Esélyek
 ?? ?? Harcol
A háromszoro­s ötkarikás Hosszú Katinka a hatodik olimpiájár­a akar kijutni
Harcol A háromszoro­s ötkarikás Hosszú Katinka a hatodik olimpiájár­a akar kijutni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary