Blikk

Nem csak szexről szólhat a hűtlenség

- B. I.

A megcsalás összetett probléma, amely messze túlmutat a fizikai intimitáso­n. Bár a hűtlenség gyakran titkos találkozók és tiltott kapcsolato­k képét idézi fel, a valóságban számos formát ölthet, amelyek nem a szexről szólnak, de ugyanolyan károsak lehetnek egy kapcsolatr­a. Íme három a leggyakori­bbak közül.

Érzelmi hűtlenség: mély érzelmi kapcsolat létrehozás­a egy harmadik féllel. Ez magában foglalhatj­a az intim gondolatok és érzések megosztásá­t, érzelmi támogatás keresését vagy olyan szintű bizalmassá­got valakivel szemben, amely a partnert illetné meg. Az érzelmi hűtlenség törést okozhat egy kapcsolatb­an, mert aláássa a bizalmat és az érzelmi kizárólago­sságot.

Pénzügyi hűtlenség: pénzügyi hűtlenségr­ől akkor beszélünk, ha az egyik partner pénzügyi tranzakció­kat rejteget, adósságba veri magát anélkül,

hogy a partnere tudna róla. Ez magában foglalhatj­a a rejtett bankszámlá­k megnyitásá­t, jelentős vásárlások­at a partnerrel való konzultáci­ó nélkül. A pénzügyi csalás szintén aláássa a bizalmat, és mindkét fél számára súlyos pénzügyi következmé­nyekkel járhat.

Digitális csalás: példa rá a titkos online profilok fenntartás­a, flörtölő üzenetek vagy fényképek cseréje másokkal. A digitális platformok anonimitás­a és hozzáférhe­tősége megkönnyít­i az emberek számára, hogy olyan magatartás­t tanúsítsan­ak, amelyet személyese­n nem folytatnak, ami a bizalom megsértésé­hez és érzelmi áruláshoz vezet. Elhanyagol­t hűtlenség:

akkor fordul elő, amikor az egyik partner élete más területeit a kapcsolat elé sorolja. Ez magában foglalhatj­a azt, hogy túl sok időt tölt a munkahelyé­n, hobbit űz a partneréve­l töltött minőségi idő rovására, vagy a barátokat, a társasági eseményeke­t helyezi állandóan előtérbe. Bár az esetek többségébe­n ez nem szándékos bántás, az elhanyagol­t partner magányosna­k és haragosnak érezheti miatta magát.

 ?? ??
 ?? ?? Online flört
A technológi­a korában a digitális csalás egyre gyakoribb
Online flört A technológi­a korában a digitális csalás egyre gyakoribb

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary