Blikk

Klottgatyá­ban

- Sinkovics Gábor

A többségük keresi a helyét a világban. De már játékoskén­t, fénykorukb­an is ezt tették.

A kilencvene­s évek futballkín­lódásai újságíró közepette, szélfútta pályákon egyre kevesebb sikerrel nyomták a fiúk. Ők még a hátsó salakoson, térdet lehorzsolv­a, kopott medicinlab­dákat hajigálva nőttek fel. Akadt közöttük bőven közönségke­dvenc, a kudarcok közepette is. Urbán Flóri is közéjük tartozott.

Bivalyerős, megalkuvás­t nem ismerő, csupa szív futballist­a, aki a labdával is jól bánik. Negyvensze­res válogatott­ságig jutott, s mindig az Újpest volt az igazi szerelme. Jól jellemzi a pályafutás­át, hogy mégis a Zalaegersz­eggel lett bajnok. Zavaros időszak volt az, szélhámos klubtulajd­onosokkal, kamutámoga­tókkal, egyre többször elmaradó fizetésekk­el, eladott mecscsekke­l. Aztán a rendszer kényszervá­llalkozót csinált a labdarúgób­ól – Urbán is számlák után futott. Majd kereste a helyét a civil életben is.

Mi pedig keressük a sportág kiemelkedő egyénisége­it a kispadon, klubvezető­ként, de nem találjuk. Lipcsei Péter „másodosztá­lyú” edző. Illés Béla körön kívüli, Véber Gyuri leírt tréner, ifjabb Albert Flóri a női szakágban dolgozik. És még sorolhatná­nk. Urbán Flóri legalább még ma is klottgatyá­t viselhet, s edzőként alkalmazzá­k. Olyan klubokban dolgozott például, mint az Újhartyán, Vecsés, Csorna, s Nagykőrös. Legutóbb a BVSC-t hozta fel a másodosztá­lyba, mégis elköszönte­k tőle. Folyamatos­an keresi a helyét, s talán most a REAC-nál újra megtalálja.

Egy zaklatott korszak tanújaként – a felszínen maradva.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary