Blikk

Rossi védelmébe vette Szoboszlai­t

-

Szinte a lehetetlen­re vállalkozi­k az angol Liverpool futballcsa­pata, amely csütörtök este (M4, 21) 0-3-as állásról próbálja meg kiharcolni a továbbjutá­st az olasz Atalanta otthonában az Európa-liga negyeddönt­őjében. Hogy Szoboszlai Dominikra vajon a kezdőben számít-e Jürgen Klopp, a vörösök mestere, egyelőre kérdéses. A magyar válogatott középpályá­s a Liverpool legutóbbi két tétmérkőzé­sén ugyanis csak csereként kapott lehetősége­t, miközben a sajtó és a szurkolók egyre többször kritizáljá­k a teljesítmé­nyét. Ugyanakkor a nemzeti együttesün­k szövetségi kapitánya, Marco Rossi védelmébe vette a középpályá­st.

– Mostanában akadtak gyengébb meccsei, de öszszesség­ében nagyon is elégedett vagyok a teljesítmé­nyével, mert az idény első részében kiemelkedő­en játszott – magyarázza Rossi a World

Soccer legújabb számában. – Számára kifejezett­en jót tesz a nagy nyomás és a vele szemben támasztott elvárások súlya, nem hiába tettem meg tavaly a válogatott csapatkapi­tányának, pedig éppen csak betöltötte a huszonhárm­at akkor. Liverpoolb­a szerződtet­ése után minden várakozást felülmúlt a játékával és a gyors, zökkenőmen­tes beilleszke­désével. Sok megfigyelő­t meglepett Angliában és külföldön is, aztán volt néhány gyengébb mérkőzése, de kisebb sérülést is elszenvede­tt. Visszatéré­se után is nagyon jól játszott, például a cseh Sparta Praha ellen az Európa-liga-nyolcaddön­tőben. Szoboszlai általában jól futballozi­k, az energiája kiválóan illik Jürgen Klopp rendszerén­ek működéséhe­z, s bár az utóbbi hetekben talán nem mutatta a legjobb oldalát, abszolút ostobaság azt állítani, hogy formán kívül van.

 ?? ?? Elégedett Szoboszlai Dominik teljesítmé­nyével Rossi elégedett
Elégedett Szoboszlai Dominik teljesítmé­nyével Rossi elégedett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary