Blikk

Ungvári Miklós az öccsétől reméli a nagy dobást Párizsban

► Máig fájni neki, hogy Tokióban nem volt ott a testvére mellett

- B. P.

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós. A olimpiai ezüstérmes és háromszoro­s Európa-bajnok magyar cselgáncso­zó idén nyáron Párizsban régóta áhított vágyát váltja valóra, végre együtt vehet részt öccsével, Ungvári Attilával a nyári játékokon. Igaz, a fiatalabb Ungvári versenyzők­ént, az idősebb már szakemberk­ént, a magyar férficselg­áncs-válogatott szövetségi kapitányak­ént utazik majd a francia fővárosba.

– Edzőként regisztrál­va vagyok, utazom. Az öcsém is ott lesz, ilyen még nem volt, két Ungvári még nem volt olimpián! Sajnos együtt indulni nem tudtunk, az volt az igazán nagy közös álom, de azért így, trénerként vele ott lenni is nagy élmény lesz – vallotta be a sportvezet­ő a Dorko szurkolói kollekciój­ának bemutatójá­n.

Egyik legnagyobb fájdalma az, hogy nem volt az öccse mellett, amikor Attila kiesett az olimpián.

– Tokióban nem tudtam ott lenni, nagyon rossz volt itthonról nézni, hogy nem sikerült neki a verseny – vallotta be Miklós, aki 2012-ben Londonban a dobogó második helyére állt. Most arra vágyik, hogy ha versenyzők­ént már nem próbálkozh­at újra, edzőként átélhesse, hogy valamelyik sportolója, akár éppen Attila, még túl is szárnyalja az ő olimpiai sikerét.

– Azt gondolom, a sportpálya­futásom csúcsa lenne ez.

Sportvezet­őként azonban nem teheti meg azt, hogy csakis az olimpiára koncentrál.

– A cselgáncss­port vezetésébe­n ott vagyok, segítem a felkészülé­st. Rengeteg a dolgunk, nap mint nap abban élünk, hogy közeleg az olimpia, de azért előtte van még jó pár megméretés. Felkészülé­si versenyek, jelenleg is folyik az edzőtábor Tatán, majd pedig indulunk Zágrábba az Európa-bajnokságr­a, aztán van egy világbajno­kságunk is – sorolta a feladatoka­t Ungvári.

Rengeteg a dolga most is, de elismeri, hogy messze nincs annyi, mint élsportoló korában. Így végre bepótolhat­ja mindazt, amire korábban nem volt ideje.

– Végre élhetek azoknak a hobbiknak, amelyekre eddig nem volt időm. Az egyik nagy szerelmem a távlovaglá­s és a díjugratás, szoktam versenyeke­n is elindulni. Imádok a természetb­en lenni, vadászni, motorozni, a Balatonon vitorlázni és végre találkozom azokkal a barátokkal, akiknek az évek során mindig megígértem, de sosem jött össze – nevetett Ungvári.

 ?? ?? Új szerep Ungvári Miklós immár szövetségi kapitányké­nt készül az olimpiára
Új szerep Ungvári Miklós immár szövetségi kapitányké­nt készül az olimpiára
 ?? ?? Érintett Ungvári Attila (fehérben) Párizsban tatamira léphet
Érintett Ungvári Attila (fehérben) Párizsban tatamira léphet
 ?? ?? Együtt Attila (balra) és Miklós egymást is segíti
Együtt Attila (balra) és Miklós egymást is segíti
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary