Blikk

Katnapos pihenő volt a női kézisek jutalma

-

Lélekben már készül az olimpiára Böde-Bíró Blanka. A kézilabda-válogatott kapusa a csapat hőse volt a debreceni ötkarikás selejtezőn, amelyen a mieink meglepetés­re az esélyesebb svédeket is megelőzve jutottak ki Párizsba. Böde-Bíró beszélt nehézségei­ről, fájdalmas sérülésérő­l – a teljes interjú a sportal.hu-n olvasható.

– Hosszú időszak végére tettünk pontot úgy, ahogy szerettük volna. Elhittük, hogy a favoritnak kikiáltott svédeket is le tudjuk győzni, és le is győztük őket – magyarázta a kapus, aki elhúzódó sérülés után tért vissza és remekelt. – A hétköznapi életben is akadályozo­tt, az autó ajtaját nem tudtam normálisan kinyitni vagy becsukni bal kézzel, mert belém hasított a fájdalom. Átestem orvosi vizsgálato­n, az legalább nem mutatott ki jelentőseb­b problémát.

A baj nem sokkal az ötkarikás selejtező előtt is zavarta, aztán amikor a csapat elutazott a Norvégia elleni Európakupa-meccsre, lement a Fradiba kapusedzés­re, az életkedve akkor kezdett visszajönn­i. A torna hetén csatlakozo­tt újra a társakhoz.

– Nem tudtam, mire leszek képes, mennyire tudom segíteni a csapatot. A mérkőzés jól alakult, utána úgy éreztem, megtérült a sok munka, amit beletettem – magyarázta. – A pénteki győzelem hatalmas lökést adott, szombaton és vasárnap is azt éreztem, hogy megmaradt bennünk az a feszesség, ami a sikerhez kell.

A vasárnapi, Japán elleni győzelem után belefért némi ünneplés, két napot kaptak a játékosok, de csütörtökö­n már folytatódi­k a munka klubszinte­n a Fradiban. A második olimpiájár­a készülhet, legutóbb a csapat Tokióban hetedik lett, a szurkolók persze remélik, ezt sikerül felülmúlni­uk.

 ?? ?? Bravúrok Böde-Bíró Blanka több nagy védéssel segítette a csapatot
Bravúrok Böde-Bíró Blanka több nagy védéssel segítette a csapatot
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary