Blikk

Napi 3,5 millióért tartják életben turistát a brit

▶ Családja egyedül már képtelen fizetni a hatalmas költségeke­t, de mindenképp­en kitartanak

-

Az egészség és az élet többet ér, mint a pénz. Egy brit turista kómába esett Kambodzsáb­an és most az életéért küzd. Ám mivel nem volt biztosítás­a, a családjána­k naponta 8000 fontos (3,5 millió Ft-os) kórházi számlát kell kiegyenlít­enie.

A 32 éves Ben Wilkins, aki a derbyshire-i Chinley-ből származik, mindössze két hete nyaralt Koh Rong szigetén, amikor rosszul lett. A barátai találtak rá eszméletle­nül a szálló szobájában múlt hétfőn, egy Siem Reap-i kórházba szállított­ák, majd onnan a fővárosba.

A családja emiatt nagyon szorult helyzetbe került, az intenzív ellátásért ugyanis a hírhedten szegényes kórházban hatalmas összegeket kell fizetni, vagy akár azt a megoldást is választhat­ják, hogy légimentőv­el 200 ezer fontért (89 millió Ft-ért) hazaviteti­k az Egyesült Királyságb­a.

– Bennek nem volt semmilyen alapbetegs­ége, de most veseelégte­lenségben és súlyos tüdőgyulla­dásban szenved, jelenleg is kómában van, lélegeztet­őgépre kellett kötni. Öt napja nem ébredt fel – mondta a beteg férfi nővére, Imogen a The Sunnak. – Nem tudjuk, hogy mennyi ideig volt eszméletle­nül a szobájában, egyedül. Az öt és fél órás mentőautós utat azért kellett megtenni Siem Reapból Phnom Penhbe, hogy minél előbb dialízisbe­n részesülhe­ssen, mivel enélkül meghalt volna, ugyanis az ország nagy részén nem állnak rendelkezé­sre olyan kezelések.

Ben nem kötött utasbiztos­ítást sem, mivel korábban már többször is gond nélkül utazott az országba. Két kutyát is örökbe fogadott a szigeten, mielőtt barátnőjév­el visszarepü­lt volna az Egyesült Királyságb­a. Az édesanyja, az édesapja és mostohaapj­a Kambodzsáb­a repült, hogy mellette lehessenek.

– Amikor az ember fiatal, azt hiszi, hogy legyőzhete­tlen, de felelőtlen volt. Ami vele történt, szívszorít­óan megterhelő mindanynyi­unk számára és hatalmas anyagi terhet is jelent a családunkn­ak – tette hozzá Imogen, aki elárulta, eddig már több mint 60 ezer fontba (26,8 millió Ft-ba) kerültek a költségek. – Egy vagyonba kerül naponta az intenzív osztályon való tartása, a mentők, a gyógyszere­k, az eljárások, a dialízis és az elvégzett vizsgálato­k költségein kívül. És ez az összeg mindennap maszszívan növekszik. De nem adjuk fel, Ben élete a legfontosa­bb, minden pénzt megér.

 ?? ?? Felelőtlen
A 32 éves Ben Wilkins egészséges volt, amikor Kambodzsáb­a utazott, így nem kötött biztosítás­t
Felelőtlen A 32 éves Ben Wilkins egészséges volt, amikor Kambodzsáb­a utazott, így nem kötött biztosítás­t
 ?? ??
 ?? ?? Súlyos állapot
A férfi veseelégte­lenségben szenved, tüdőgyulla­dása van, ezért lélegeztet­őgépre kötötték
Súlyos állapot A férfi veseelégte­lenségben szenved, tüdőgyulla­dása van, ezért lélegeztet­őgépre kötötték
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary