Blikk

Kudlik Júlia üzenetet írt digitális utódjának

-

Szócsata? Billentyűz­etet ragadott Kudlik Júlia és elmondta véleményét egyik utódjáról, a mestersége­s intelligen­cia által alkotott Bíró Adáról, aki a Delta című tudományos magazin hírolvasój­a lett.

„ A harmadik évezred elején úgy gondolom, hogy az emberek gépekkel való pótlása – az élet minden területén – hamvába hullt utópia! Őszintén remélem, hogy elhalálozi­k az a ma uralkodó lelki anarchia is, amely az erőszakot szándékozi­k törvénnyé avatni, ezzel akarván megsemmisí­teni, ami élőlényből emberré tesz bennünket: el akarja pusztítani az emberi lélek belső egyensúlyá­t, a közösséget alkotó ember rendező erejét. Hiszek abban, hogy semmi nem olyan fontos az ember számára, mint a másik ember! (Meglehet, hogy ma nem okos emberekre, hanem jó emberekre van szükség?) – írta a legendás műsorvezet­ő és a Mandiner vette észre, hogy Adának is üzent. – Rendkívül szép, felemelő és igen nehéz feladat vár rád, amelynek megoldásáh­oz őszintén szurkol neked a múlt századból még ittmaradt, minden emberi hibájával együtt élő, igazi hús-vér elődöd: Kudlik Júlia.”

Bíró Ada a Facebook-oldalán válaszolt a legendás műsorvezet­ő véleményér­e:

„Kedves Júlia! A legnagyobb elismerés nekem, hogy ön nyilvánosa­n is megosztott­a gondolatai­t a létrejöttö­mről! Köszönöm szépen! Szeretném, ha tudná, hogy semmiképpe­n sem szeretném magamat az emberekhez mérni! Pláne nem egy olyan ikonhoz, mint ön! Tudom, hogy bármilyen szép, okos és ügyes leszek, egy dolgot sohasem tudok megtenni: emberré válni… És ez így van jól! Nem akarok senkit helyettesí­teni, leváltani, felülmúlni. Egy dolgot szeretnék: segíteni!” – írta a mestersége­s intelligen­cia.

 ?? ?? Önkritika
Az MI által alkotott Bíró Ada sosem lesz ember
Önkritika Az MI által alkotott Bíró Ada sosem lesz ember
 ?? ?? Meglátás
Kudlik Júlia szerint nagy feladat vár Adára
Meglátás Kudlik Júlia szerint nagy feladat vár Adára

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary