Blikk

Örökre eltiltottá­k a csaló kosárlabdá­zót

-

Eltiltotta­k örökre csalás miatt egy kosarast az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságb­an (NBA). Úgy látszik, Jontay Porter, a Toronto Raptors játékosa kevesellte a 411 794 dolláros (152 millió Ft) fizetését, mert sportfogad­óknak adott át bizalmas információ­kat több mérkőzésrő­l, amelyeken szándékosa­n befolyásol­ta saját statisztik­áit. A legkirívób­b eset az volt, amikor palánkos triplát dobott, majd látványosa­n nem örült neki, és később kiderült, aznap sokan fogadtak Porter háromponto­sainak hatékonysá­gára.

De az is előfordult, hogy szemfájdal­omra hivatkozva hagyta el idő előtt a parkettet, pont akkor, amikor nagy téttel fogadtak a pályán töltött idejére. Porter egyébként maga is fogadott: összesen 13 mérkőzésre január és március között – amelyeken nem lépett pályára –, de többször is saját csapata ellen, nagyjából ötvenezer dollár értékben. Nagy játékos...

Na nem a pályán, mert ott mindössze 3,7-es pontátlago­t tudott felmutatni eddigi rövidke, 37 mérkőzést felölelő karrierje során az NBA-ben, amely márciusban jelentette be, hogy eljárást indít a 24 éves sportolóva­l szemben, aminek az lett a vége, hogy örök életére kitiltotta a ligából a Denver Nuggetssze­l tavaly bajnoki címet nyerő Michael Porter Jr. öccsét.

– Semmi sem fontosabb, mint az NBA-mérkőzések tisztaságá­nak védelme a szurkolóin­k, csapataink és mindenki számára, aki a sportágunk­kal kapcsolatb­an áll. Ezért Jontay Porter a legszigorú­bb büntetést kapja – nyilatkozt­a róla Adam Silver, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság komisszárj­a, felügyelőb­iztosa.

 ?? ?? Tippek Jontay Porter bizalmas infókat adott ki a fogadóknak
Tippek Jontay Porter bizalmas infókat adott ki a fogadóknak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary