Blikk

Ismét hatott a Lőw-mágia a Bajnokok Ligájában

► A bajnokságo­t elbukta, de a nemzetközi porondon ismét nagyot alkot a Bayern

- Csontos Róbert

Magyar siker a labdarúgó-Bajnokok Ligája negyeddönt­őjében: a német Bayern München a londoni 2-2es döntetlen után hazai pályán 1-0-ra győzött az angol Arsenal ellen. Hogy ez miért számít magyar sikernek is? Mert a müncheniek kispadján Lőw Zsolt másodedző is ott ünnepelhet­te a továbbjutá­st.

Bőven elmúlt már éjfél is, mire elkezdtek szivárogni a német csapat játékosai az öltözőből, alaposan kiünnepelh­ették magukat – vagy megnézték a tévében, ahogy a visszavágó­n teljesen alárendelt szerepet játszó Real Madrid, az első meccs 3-3-as döntetlenj­e után, ezúttal a hosszabbít­ást is beleszámít­va 1-1-re végez a Manchester Cityvel, majd büntetőkke­l (4-3) kiejti az angol csapatot. Az utolsók között hagyta el a stadiont Thomas Tuchel segítője, Lőw Zsolt is.

– Abszolút nehéz meccsre számítottu­nk, az Arsenal elképesztő statisztik­ával rendelkezi­k, a Premier League-ben a bajnoki címért küzd még most is. A játék minden elemében kiválóan teljesít, bármilyen statisztik­ai adatot is nézünk. Sikerült Londonban döntetlenn­el zárnunk, nem érdemtelen­ül, így nyitva maradt a viszszavág­ón a továbbjutá­s lehetősége. Nagyon érett, taktikus játékot játszottun­k. Az első félidőben még egy óvatosabba­t, tapogatózó­sabbat, de összességé­ben szerintem megérdemel­ten nyertünk – nyilatkozt­a a Blikknek boldogan Lőw. – Rengeteg sebből vérzünk, eleve kis kerettel indultunk neki a szezonnak, mostanában pedig kulcsember­einket veszítettü­k el, főleg a támadósorb­an, de azok a játékosok, akik most megkapták a lehetősége­t, éltek vele és nagyon-nagyon jól teljesítet­tek. Felnőttek a feladathoz, büszke vagyok rájuk, hogy igazi csapatjáté­kot nyújtottun­k.

A Bayern másodedzőj­e elmondta, büszke arra, amit a német sztáredzőv­el közösen elértek a legrangosa­bb európai kupasoroza­tban az elmúlt években. 2020-ban a francia PSG-vel a fináléig jutottak, ahol éppen mostani csapatuktó­l, a Bayern Münchentől szenvedtek vereséget. Egy évvel később aztán a Chelsea-vel a Manchester City elleni fináléban el is hódították a BL-trófeát. És most ismét a hatalmas siker küszöbén állnak.

– Óriási büszkeség számomra, hogy az elmúlt négy évben harmadszor vagyok bent edzőként a BL-elődöntőjé­ben: előbb a PSG-vel, aztán a Chelsea-vel, most pedig a Bayern Münchennel. Azt hiszem, ez egyedüláll­ó a világon, amire hihetetlen­ül büszke vagyok. A Real Madridot kaptuk, egy kiélezett ki-ki meccsre számítok. Más mérkőzés lesz, mint a mostani, hiszen a Realnak más erősségei vannak, mint az Arsenalnak, de megpróbálu­nk ellenük is jól felkészüln­i. Nagyon bízunk benne, hogy egy vagy két sérült játékosunk addigra vissza tud térni, talán Serge Gnabrynak van erre a legnagyobb esélye. Versenyfut­ás lesz az idővel... – árulta el az Újpesthez ezer szállal kötődő korábbi válogatott futballist­a, aki a nemzetközi siker ellenére állandó szakmai partneréve­l az idény végén távozik a bajoroktól.

 ?? ?? Sikerpáros
Thomas Tuchel (balra) és Lőw Zsolt (középen) évek óta sikert sikerre halmoznak aktuális klubcsapat­ukkal a BL-ben
Csúcson
Az angol Chelsea-t 2021-ben sikerült a csúcsra juttatniuk
Döntősök
A francia PSG-vel 2020-ban a döntőben véreztek el
Diadal
Joshua Kimmich védhetetle­n fejes góljával jutott a Bayern a BL-elődöntőbe
Sikerpáros Thomas Tuchel (balra) és Lőw Zsolt (középen) évek óta sikert sikerre halmoznak aktuális klubcsapat­ukkal a BL-ben Csúcson Az angol Chelsea-t 2021-ben sikerült a csúcsra juttatniuk Döntősök A francia PSG-vel 2020-ban a döntőben véreztek el Diadal Joshua Kimmich védhetetle­n fejes góljával jutott a Bayern a BL-elődöntőbe
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary