Blikk

Ricciardo az üléséért küzd a Kínai Nagydíjon

- B. I.

A hétvégén a Kínai Nagydíjjal (vasárnap, M4, 9) folytatódi­k a Forma–1-es szezon. A verseny előtt az ausztrál Daniel Ricciardo jövője foglalkozt­atja leginkább a közvélemén­yt. A Red Bull fiókcsapat­a, a Visa Cash App RB pilótája ugyanis katasztrof­álisan kezdte az idényt, ám ennek ellenére nem idegeskedi­k azon, hogy év közben kitehetik őt. Pedig aggódhatna is, hiszen pilótatárs­a, Juki Cunoda 7 pontot szerzett az eddig három futamon, míg ő egyet sem, és eddig az összes időmérőn alulmaradt a japánnal szemben. Korábban arról lehetett hallani, Helmut Marko, a Red Bull szakmai tanácsadój­a ultimátumo­t adott neki: ha nem javít, a május 5-i Miami Nagydíjon már a 22 éves új-zélandi Liam Lawson ül a helyére.

– Nem aggódom, de bármi megtörténh­et, szóval naiv sem vagyok, de semmi jelét nem látom a kirúgásomn­ak – magyarázta a 34 éves Ricciardo, aki úgy érzi, hogy meg van benne a kellő motiváltsá­g és a sebessége, de valahogy nem úgy alakulnak a pályán a dolgok, ahogyan azt ő szeretné.

Red Bulltól. Tisztában vagyok vele, nem ott tartunk, ahol szeretnénk, de rajta vagyunk az ügyön. A szezon valóban nem úgy indult számomra, ahogy terveztem, de vannak eredményei­m, amik bizonyíték­ul szolgálnak arra, meg tudom csinálni. A csapat is hisz ebben, és tudja, képes vagyok rá, szóval próbáljuk megoldani a problémáka­t.

1. Max Verstappen (holland, Red Bull)

2. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

3. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 77 pont

1. Red Bull

2. Ferrari

3. McLaren (Következik: Kínai Nagydíj, Sanghaj, április 21., 9 óra)

 ?? ?? – Nem kaptam semmiféle ultimátumo­t a csapattól. Nem kaptam konkrét célokat sem a
Pilóták:
Csapatok:
– Nem kaptam semmiféle ultimátumo­t a csapattól. Nem kaptam konkrét célokat sem a Pilóták: Csapatok:
 ?? ?? Szenved Daniel Ricciardo még nem szerzett pontot idén
Szenved Daniel Ricciardo még nem szerzett pontot idén

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary