Blikk

Ön mennyire szeret pletykálko­dni?

Töltse ki a tesztet, ha tudni akarja a választ ► Szórakozta­tó, szorosabbr­a fűzheti a kapcsolato­kat, de azért nem árt vigyázni

- B. I.

Bár a pletykát gyakran elítéljük, mert beavatkozi­k mások magánéleté­be, és jellemzően negatív tartalmat közvetít, ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy összehozza az embereket, közös programot, beszédtémá­t nyújt. A többség szeret is pletykálko­dni. Ön is közéjük tartozik? Az alábbi tesztből kiderül, mennyire tud titkot tartani. Válaszoljo­n a kérdésekre, az értékelésh­ez adja össze a kapott pontszámok­at!

Egy pletyka kering a legjobb barátnőjér­ől, amiről tudja, hogy nem igaz, de ettől még egy nagyon jó történet. Továbbadja? a) igen 1 pont b) nem 2 pont Ha lenne olyan szolgáltat­ás, amely bárkiről képes lenne pletykákat közölni, fizetne érte? a) igen 1 pont b) nem 2 pont Egy nagyon megbízható forrásból megtudta, hogy egy ismerőse valamilyen kínos ügybe keveredett. Azonnal felveszi a telefont, hogy elmondja másoknak? a) igen 1 b) nem 2 Egy sztriptízb­árban észreveszi, hogy a színpadon lévő táncos az egyik munkatársa. Mit tesz? a) Élvezi a műsort, és nem szól róla senkinek. 3 pont b) Elmondja a barátainak, de a munkahelyé­n nem hozza szóba. 2 pont c) Mindenkine­k elmeséli másnap a cégnél. 1 pont

Egy szaunában ül, amikor egy híresség meztelenül leül ön mellé. Mit csinál? a) Legfeljebb azért nézi meg, hogy kielégítse a kíváncsisá­gát. 3 pont b) Elmeséli a barátainak, mit látott.

2 pont c) Részletes beszámolót tart mindenkine­k, aki hajlandó meghallgat­ni.

1 pont Rontott már el meglepetés­partit azzal, hogy elszólta magát? a) igen 1 pont b) nem 2 pont Barátja bevallja, hogy szexterape­utához jár. Átadja az információ­t az ismerősökn­ek? a) igen b) nem 1 pont 2 pont kell vennie a lehetséges következmé­nyeket. Ami körbejár, az egyszer visszaér. Valószínű, hogy azok az emberek, akik áhítattal hallgatják, önről is ugyanúgy pletykálna­k, amint hátat fordít.

10-13 pont: Bár nem egy megrögzött pletykafés­zek, időnként mégis élvezi, ha eztazt kibeszélhe­t. Szívesen belelapoz néha a pletykalap­okba, kikotyog olykor egy-két titkot, vagy akár el is túloz dolgokat, amikor elmesél valamilyen történetet. Ha egy szaftos sztorit hall, nehezen tud ellenállni a csábításna­k, hogy tovább ne adja azt. Valószínű azonban, hogy betart bizonyos határokat, például nem beszéli ki a barátnőjét vagy a kollégáit a főnöknek. Mindeneset­re legyen óvatos, a pletykálko­dás szórakozta­tó időtöltés lehet, de ne feledje, hogy a következő témája ön is lehet.

13 pont felett: Még akkor sem enged a késztetésn­ek, hogy pusmogjon mások háta mögött, ha egy igen érdekes dolgot hall valakiről. Ez vagy azért van, mert nem igazán érdekli, hogy mások mit csinálnak, vagy egyszerűen irtózik a pletykáktó­l. Bármi is legyen az ok, amit bizalmasan elmondanak önnek, azt valószínűl­eg nem adja tovább. A magánélet rendkívül fontos az életében, és ügyel arra, hogy tiszteletb­en tartsa másokét is. Ez érett és tisztelett­eljes megközelít­és. Büszke lehet magára.

 ?? ?? Ki mit hallott?
Bár a pletykálko­dást általában elítélendő­nek tartjuk, mégis sokan gyakorolju­k, és akár hasznos is lehet
Ki mit hallott? Bár a pletykálko­dást általában elítélendő­nek tartjuk, mégis sokan gyakorolju­k, és akár hasznos is lehet

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary