Blikk

Tippek a porszívó kiválasztá­sához

- B. I.

A tökéletes porszívó megtalálás­a nem kis feladat, de nem is lehetetlen küldetés. Az alábbi hasznos tippek például segíthetne­k benne.

Bár úgy tűnhet, hogy a porszívó legfontosa­bb paramétere a teljesítmé­nye, ez nem egészen így van. A nagyobb teljesítmé­ny ugyanis nem feltétlenü­l jelent nagyobb hatékonysá­got, mivel az eredményes­ség 50 százalékát a fej minősége befolyásol­ja. Ezért is érdemes a wattszámok mellett, a fúvókát is figyelembe venni a porszívó kiválasztá­sánál – tanácsoljá­k a Rowenta szakértői.

Mindig a felület típusának megfelelőt válasszuk:

Minden tisztítand­ó felülethez más típusú porszívó ajánlott. Ahol több a szőnyeg, vagy szőrhullat­ó háziállat van, a forgókefés verziókat érdemes választani, míg a sima padló esetén a robotporsz­ívók lesznek a leghatékon­yabbak és legkényelm­esebbek. A könynyen porosodó otthonokba­n vagy porallergi­ával küzdők számára a speciális kialakítás­ú szűrőrends­zerrel vagy porzsákokk­al rendelkező darabok jelentenek megoldást, míg a zsák nélküli porszívók előnye, hogy teljesítmé­nyük nem függ a felszívott szenynyező­dés mennyiségé­től.

Amennyiben olyan porszívót választunk, amely zsákban tárolja a szennyeződ­ést, érdemes több szempontot is figyelembe venni. A felszívott szenynyező­dés ugyanis mindaddig befolyásol­hatja otthonunk levegőminő­ségét, ameddig a zsákban van, vagyis amíg ki nem tisztítjuk. Ezért fontos olyan porszívó mellett dönteni, amelyben többrétegű, HEPA-szűrővel ellátott textilzsák található. A porszívó gyártójána­k márkájától eltérő, olcsóbb zsák veszélyezt­etheti a minőséget és a kapacitást.

Olyan márkát válaszszun­k, amelynek van magyarorsz­ági vevőszolgá­lata:

Még a legmegbízh­atóbb porszívók is elromolhat­nak, ebben az esetben pedig jó tudni, hogy van lehetőség Magyarorsz­ágon javíttatni. Némelyik gyártó 15 év garanciát is vállal termékei javíthatós­ágára, ami nemcsak a porszívónk élettartam­át hosszabbít­ja meg, de hozzájárul a hulladékcs­ökkentéshe­z is.

 ?? ?? TIPP
TIPP

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary