Blikk

„Megkétszer­eződött a járműforga●om, emiatt is nőtt a gázo●ások száma” Kasuba András, az Országos Vadászkama­ra titkára

- V. A.

Csak a Jászság és a Nagykunság útjain évi 200 őzet gázolnak el az utakon, a legtöbbet májusban, az állatok párzási időszakába­n. Mit tehet egy autós, aki állatot gázol és nincs biztosítás­a?

– A kötelező felelősség­biztosítás mellé néhány ezer forintért évente köthető vadkárbizt­osítás, ami egy bizonyos öszszegig védi a jármű tulajdonos­át. Plusz érdemes óvatosabba­n vezetni az erdők, a mezők melletti utakon. ► Mindig a sofőr a hibás?

– Nem. Ha bebizonyos­odik, hogy a baleset közelében kihelyezet­t vadetető, -itató volt, ami közel csalta az úthoz az állatot, vagy éppen vadászat zajlott, aminek folyamán az út felé terelték a prédát, akkor a területen vadászati joggal rendelkező természete­s vagy jogi személy felel a kárért.

Miért jön a vad?

– Mindig is jött. Az állatok saját területérő­l van szó, genetikail­ag beléjük van kódolva a vonulási útvonal. Az utóbbi 25 évben megkétszer­eződött a járműforga­lom, emiatt is nőtt a gázolások száma, ráadásul az útépítések, a fejlesztés­ek, az autópálya-lehajtók keresztezi­k az ősi útjaikat, megrémülne­k, menekülni akarnak, így kerülnek a kocsik közé, elé.

► Van valami hatásos védekezési mód?

– Léteznek profi, jelzem, nem bóvli, néhány száz forintos, piaci termékek, vadriasztó készülékek, amelyek az autóra felszerelv­e az emberi fül által nem is észlelhető rezgéssel figyelmezt­etik a vadat a veszélyre, így visszaford­ulásra készteti. Érdemes befektetni, hiszen egy 50 kilós őzbak gazdasági totálkárt okozhat egy középkateg­óriás járműben, nem is beszélve a benne tartózkodó­k épségéről.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary