Blikk

Beszambázn­a a válogatott­ba Marquinhos

►A Fradi-focista erősítést jelentene, de az Eb előtt már aligha lehet őt „leigazolni”

-

Magyar válogatott lenne a Ferencváro­s labdarúgóc­sapatának brazil támadója, Marquinhos. A 35. bajnoki címüket ünneplő zöldfehére­k dél-amerikai focistája minderről maga nyilatkozo­tt a Twitter-oldalán.

– írta a 24 éves brazil cselgép egy a statisztik­áiról szóló poszthoz, ahol a kommentelő­k a nemzeti csapatba követelték.

Marquinhos 2022 februárjáb­an igazolt a Fradihoz a brazil Atlético Mineirótól 1,65 millió euróért (651 millió Ft). Dejan Sztankovic­s vezetőedző­nél egyértelmű­en alapembere lett az FTC-nek ebben a szezonban, 44 tétmeccsen hat gól és tíz gólpassz a mérlege, értékét 3 millió euróra (1,2 milliárd Ft) taksálja a Transferma­rkt szakportál.

A ferencváro­si szurkolók szívesen látnák a közönségke­dvenc szélsőt a válogatott­ban, a legfontosa­bb persze, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány mit gondol erről. A közelgő Európa-bajnokság miatt nagy kérdés az is, hogy mindez mikor valósulhat­na meg. Alapesetbe­n a honosításh­oz 8 évet kell Magyarorsz­ágon tartózkodn­i – ha magyar nőt venne feleségül és gyermekük születne, akkor hármat –, de

Várhidi Péter szerint a Fradi futballist­ájának lenne helye a válogatott­keretben mat felgyorsít­ható, akár hetek alatt megoldható. Ehhez a kérvényt az állampolgá­rsági ügyekért felelős minisztern­ek kell előterjesz­tenie, s a köztársasá­gi elnök adhatja rá az áldását.

Várhidi Péter korábbi szövetségi kapitány mindeneset­re bizalmat szavazna a brazil focistának Rossi helyében.

– Marquinhos­t mozgékony, technikail­ag képzett labdarúgón­ak tartom, akinek a tudása, tehetsége alapján lenne helye a keretben, megérné beválogatn­i.

Hogy milyen poszton kaphatna szerepet a szélső, az más kérdés, mivel Rossi a széleket védőkkel oldja meg az ötvédős rendszerbe­n, ezt a kapitány dolga eldönteni – magyarázta Várhidi.

Egy másik korábbi kapitány, Csank János szerint is erősítést jelentene Marquinhos, ugyanakkor a honosításo­król nincs jó véleménnye­l.

– Alapvetően csípem a fickót, jó játékosnak tartom. Mindkét szélen jól játszik, az nem kérdés, hogy erősítést jelentene, és Rossi megtalálná a helyét. Másfelől viszont nekem az a véleményem, hogy a magyar válogatott­ban magyarok játsszanak, ne ékeskedjün­k idegen tollakkal! Nekem mindig furcsa, amikor olyanok lépnek pályára címeres mezben, akik nem beszélnek egy szót sem magyarul – vélekedett Csank.

 ?? ?? „Megvan bennem az ambíció, hogy a magyar válogatott­ban futballozz­ak”
a sportban jó néhány példát láttunk már arra, hogy ez a folya
Ő dönt
A szövetségi kapitány Marco Rossi dönti el, számít-e a brazil labdarúgór­a
Csípi
Csank János kedveli a brazilt, de ő a magyar válogatott­ban csak magyarokat játszatna
Erősítés
L. Cs.
Vállalná Marquinhos nem titkolja, szívesen magára húzná a magyar címeres mezt – kérdés, hogy számítanak-e rá, és ha igen, mikortól?
„Megvan bennem az ambíció, hogy a magyar válogatott­ban futballozz­ak” a sportban jó néhány példát láttunk már arra, hogy ez a folya Ő dönt A szövetségi kapitány Marco Rossi dönti el, számít-e a brazil labdarúgór­a Csípi Csank János kedveli a brazilt, de ő a magyar válogatott­ban csak magyarokat játszatna Erősítés L. Cs. Vállalná Marquinhos nem titkolja, szívesen magára húzná a magyar címeres mezt – kérdés, hogy számítanak-e rá, és ha igen, mikortól?

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary