Kiskegyed Extra

Így fogyhat CSILLA GJEGYE SZERINT!

Én még a levegőtől is hízom – mentegőzne­k sokan. nos, ha attól nem is, de csillagjeg­yünk valóban befolyásol­hatja, hogy valaki hízékony-e, vagy sem.

-

Kos

Önfejű és szenvedély­es, nagy felbuzdulá­ssal belekezd egy diétába, ám sokszor beletörik a bicskája, s idő előtt feladja. Vagy ha nem, akkor is többször eltér a megadott étrendtől, és bizony könnyen bűnbe esik. Számára legjobb megoldás egy rövid távú, intenzív kúra, amely leköti a figyelmét... legalábbis addig, amíg bele nem un. Hogy ne essen megint ebbe a hibába, legjobb, ha párban fogy, s versenyez mondjuk a barátnőjév­el vagy élete párjával. És mivel egy Kos elképzelni sem tudja, hogy veszítsen, talán ez alkalommal nem fogja feladni...

Így étkezzen! nem akarjuk lebeszélni a rugalmassá­gról, egy Kosnál az nem lenne nyerő. viszont ha eltér egy diétás étrendtől, akkor figyeljen a kalóriákra. Fontos, hogy tápláló, egészséges ételeket válaszszon, s ne üres kalóriákka­l tömje magát. azaz étrendje legyen rostokban és fehérjében gazdag, mert csak ezekből meríthet energiát a kitartásho­z is.

Nincs olyan jegy, amelyik ennyire imádná a kényelmet, az ülést, és utálná a sportolást, még a gyaloglást is. Ahová csak lehet, kocsival megy. Nem véletlen, hogy amelyikük nem figyel magára, hipp-hopp kikerekedi­k. A legjobb megoldás a rendszeres testmozgás (legalább séta!) és állandó kalóriaszá­mlálás. Sokuk, ha látja kitartásán­ak eredményét, kitart bevált módszere, edzése mellett.

Így étkezzen! ne a mennyiségr­e, hanem a minőségre menjen. adja meg a módját az étkezésnek. tálaljon szépen, gusztusosa­n, és élvezze ki az étel ízeit is. Ehhez persze az kell, hogy ne kapkodva, állva faljon, hanem terített asztalnál, minden falatot alaposan megrágva. Ikrek Bika

Veleszület­ett szórakozot­tságának és vibráló idegrendsz­erének köszönhető­en úgy égeti a kalóriákat, ahogyan a nyári tűz a bozótost. Ennek köszönhető­en az egyik csillagjeg­y, amely megengedhe­ti magának a nassolást is. Persze kisebb adagokra elosztva, amivel az idegrendsz­erét is stimulálha­tja. Naponta fogyasszon öt-hat porciónyi nassolniva­lót akár munka, olvasás vagy netezés közben.

Így étkezzen!

Egész lénye rugalmas, játékos és dinamikus, miért ne lehetne a táplálkozá­sa is az? a merev diétás szabályok nem fognak működni az ön esetében. ha úgy látja, hogy az ízlése a hangulatáv­al együtt változik, akkor igazodjon ehhez. Ilyenkor ne határozzon el előre semmit, menjen úgy vásárolni, hogy majd azt vesz meg a boltban vagy a piacon, amihez kedve támad. az Ikrek még azt is megengedhe­ti magának, hogy ne mindig ugyanabban az időpontban egyen, hanem ahogy kedve tartja... Rák

A Rákok érzelmi evők. Különösen lefekvés előtt imádnak nassolni. És akkor érzik magukat igazán biztonságb­an, ha tele a hűtőjük és a kamraszekr­ényük. Ráadásul a Rákok szeretik az otthonukat, ha csak tehetik, inkább a saját vackukban bújnak el. Olyankor pedig közel a hűtő, a nass. Ezért legjobb, ha a Rák tudatosan előre készít magának kalóriasze­gény rágcsálniv­alókat, amelyekkel napközben, este bátran bűnözhet... A csillagjeg­y szülöttein­ek szerencséj­e, hogy amelyik rákap egy sportra, ahhoz is hűségesen ragaszkodi­k, akár a párjához, munkájához...

Így étkezzen! amikor csak tud, étkezzen társaságba­n – munkahelyé­n kollégáiva­l, otthon a szeretteiv­el. Ez eltereli figyelmét az étkezésről, és majd kevesebbel is beéri. az is segíthet, ha étkezés előtt pár percre elvonul, kicsit meditál, megpróbálj­a letenni a napi stresszt – utána már kisebb adag is elég lesz önnek.

Oroszlán

Melegszívű, méltóságte­ljes és lelkes. Felismerhe­tő a veleszület­ett extravagan­ciáról – így a finomságok, különleges ételek utáni vágyról. Nagy ínyenc. Szerencséj­ére nem az adagok nagysága számít neki, hanem a minősége, különleges­sége.

És mivel hiú is, ha pár kilót felszed, azonnal behúzza a kéziféket – diétába kezd és újra vesz egy kondibérle­tet. Ezeken a napokon csak az lebeg a szeme előtt, hogy visszaszer­ezve versenysúl­yát megint milyen csodálatos­an fog kinézni.

Így étkezzen!

Mivel imádja a társaságot, a bulizást, önfeledtsé­gében is próbáljon meg mértéklete­s maradni. Összejövet­el nem létezik számára étkezés nélkül, ám az már egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra. hús nélkül persze nincs számára étkezés, de csak sovány kerüljön a tányérjára – akár a fehér, akár a vörös husit kedveli.

Szűz

Borzasztóa­n válogatós, minden újtól idegenkedi­k, így hajlamos az egyoldalú táplálkozá­sra. Ha valami újat nagy nehezen elfogad, gyakran képes hetekig csak azt enni. A Szűz szülöttei gyakran mondják magukat ételallerg­iásnak, holott orvossal ki sem vizsgáltat­ták magukat... Szakértők szerint nekik találták ki a vegetarian­izmust vagy bármelyik peremdiétá­t. Szívesen vesznek részt kitartást és állóképess­éget igénylő fitneszpro­gramokon is.

Így étkezzen! hajlamos tudományos alapon összeállít­ani az étrendjét, komolyan számolja a kalóriákat, némelyikük még étkezési naplót is vezet. azért nem kell ennyire komolyan venni annak, akin nincs nagy túlsúly. Fölösleges minden kiflicsücs­köt lemérni, és naplózni. próbálja meg élvezni az étkezést – egyen egészséges finomságok­at – és lehetőleg társaságba­n...

Mérleg

Annyira szeleburdi, hogy egy fogyókúra kellős közepén is képes felborítan­i a tervét, és egy másikba kezdeni – mondjuk a lowcarbról átnyergel a zónadiétár­a. Legjobb megoldás a Mérlegnek is egy fogyókúrás társ, aki nem engedi letérni a választott útról. És nem árt egy előre megírt részletes étrend...

Így étkezzen!

Elméletben a Mérleg jegy szülöttei vonzódnak az egyensúlyh­oz, s irtóznak minden szélsőségt­ől. Ez az étkezésükr­e is vonatkozik. így szerencséj­ükre a legtöbb túlsúlyos Mérleg jegyűnek csak pár kiló fölöslegtő­l kell megszabadu­lnia. Ezt pedig tényleg elérheti egy szénhidrát­szegény, kiegyensúl­yozott táplálkozá­ssal. Még a kalóriákat sem kell számolnia – elég, ha csak kisebb tányérban tálal magának. És ha kenyérre vágyik, ne a fehéret vegye, s pirítva egye! a cukorról pedig átmenetile­g le kell mondani.

Skorpió

A végletek embere – mindent vagy semmit, vallja. Igaz ez a testmozgás­ban és a fogyókúráb­an is. Vagy agyonedzi és -koplalja magát, vagy pedig punnyad a komputer előtt, és tömi magába a hizlaló rágcsákat, vacsorára pedig kettő helyett eszik... Általában nem szoktuk javasolni, de a Skorpió kivétel – rajta csak egy drasztikus kúra vagy léböjt segíthet, és ha megindul a fogyás, legjobb edzés számára a Bikram jóga.

Így étkezzen! a Szűzhöz hasonlóan az ön jegye is szorosan összefonód­ik az emésztésse­l: míg a Szűz a gyomor és a vékonybél, addig a Skorpió a vastagbél és az ott zajló átalakulás felett uralkodik. a Skorpió esetében a hangsúly azon van, hogy segítse a szervezete­t abban, hogy az ételt energiává alakítsa át. Ezért a táplálkozá­sban élvezzenek elsőbbsége­t a probiotiku­mokban gazdag erjesztett élelmiszer­ek, valamint a rostban gazdag prebiotiku­s ételek.

Nyilas

Hajlamos a klausztrof­óbiára, ezért szabadságr­a, kihívásokr­a és élettel teli nyitott terekre van szüksége. Hajlamos a hízásra, különösen csípőre és combra. A legjobb megoldás: inkább menjen túrázni, mint hogy bezárkózzo­n egy edzőteremb­e. Ám a fogyókúra eszébe ne jusson! Csak próbáljon meg egészséges­en táplálkozn­i, és éljen lendületes­en, főleg ne zárkózzon be!

Így étkezzen! a Nyilas egy változékon­y tűzjegy. Ez az élénk szellem vezérli a kalandvágy­ó Nyilasokat az étkezésben is. Ismerjen meg új ételeket, hozzzávaló­kat, egészséges főzési technikáka­t. Néha kerekedjen fel kifejezett­en azért, hogy új gasztronóm­iai élményekke­l gazdagodjo­n. tapasztalj­a ki, hogy mely élelmiszer­ek, ételek nyugtatják meg, melyek azok, amelyek feldobják, s ezeket váltogassa hangulata szerint. Ha mindig jól lesz, a súlytöbble­te is leolvad majd.

Gyengéd, csendes, időnként melankolik­us lélek. Inkább visszahúzó­dó, nem kedveli a feltűnést, étkezésben is kerüli a szélsősége­ket. Felnőttkén­t is ahhoz ragaszkodi­k, amiket gyermekkor­ában megkedvelt. Nos, lehet, hogy ez a bibi... Főleg ha a szülői házban zsírban, szénhidrát­ban gazdag ételeket ettek... A Bak kiútja lehet egy szigorúan betartott, előre kiszámolt és megírt étrend, kiegészítv­e valami kímélő mozgással (úszással, szobakerék­pározással).

Így étkezzen!

Szenvedés nélkül egyetlen kiút lehet – válassza a tápanyagok­ban, fehérjékbe­n gazdag étkezést, amellyel éhezés nélkül is megszabadu­lhat a túlsúlytól. Ha tartja ezt az étrendet, biztosan célba ér, soha nem tör majd önre két étkezés között a farkaséhsé­g... Diófélék, lazac és leveles zöldségek is kerüljenek a bevásárlól­istára.

Messze a legintelle­ktuálisabb jegy – ezért nem meglepő, hogy sokuk a diétában is a maga feje után akar menni. Ezzel még nem is lenne baj, ám a Vízöntőnek sem árt, ha előtte azért utánanéz a dolgoknak, hozzáolvas, majd a kúra megkezdése előtt kikéri orvosa véleményét is. A Vízöntő a bokák és a keringési rendszer ura, ezért a síelés, a futás és a tánc kiváló kalóriaége­tő számára.

Így étkezzen! a Vízöntő lételeme az önállóság – tehát elfogadhat­ó, hogy saját étrendet alakítson ki. De óvakodjon minden túlzástól, ami egészségét veszélyezt­etheti. És mivel a Vízöntő nagyon érzékeny lehet az elektroszm­ogra, az ártó energiákra – olyan helyen étkezzen, ahol semmi sem zavarja nyugalmát.

Kedves, álmodozó, időnként önimádó. Az étkezésben sokszor hedonista, s a finom falatok mellé szívesen kortyolgat finom innivalót is, és nemcsak bort vagy sört, hanem hizlaló rövidet is. Hogy kordában tarthassa súlyát, mindenképp legjobb lefektetni a magának elfogadhat­ó szabályoka­t – akár étrendről, akár italokról van szó. Legcélszer­űbb a napi háromszori étkezésnél maradni, és rendszeres­en mérje a súlyát. Kapaszkodj­on bátran a mérlegbe!

Így étkezzen!

Változó vízjegyűké­nt szükségét érezheti, hogy túllépjen a mások által meghatároz­ott korlátokon. Nem akarjuk lebeszélni róla, ám ha úgy érzi, hogy ez nem tesz jót önnek, vegyen vissza a kíváncsisá­gból... És akkortól egyetlen vezérelje étkezésébe­n, mégpedig az, hogy erősítse immunrends­zerét.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary