Kiskegyed Extra

Így lesz személyese­bb A KOCCINTÁS

Csillagjeg­yünk meghatároz­za a karakterün­ket, a karakterün­k meg azt, hogy mi az, ami igazán „jól áll” nekünk. Ételek-italok terén is. Ha ön még ezen nem gondolkodo­tt, utóbbiak kapcsán segítünk kicsit!

-

Kos

Mivel a Kosok határozott, versengő, szókimondó személyisé­gek, koktélból is a tüzes, fűszeres ízek illenek hozzájuk. Egy tequilaala­pú különleges­ség kiváló választás!

Tequila SunriSe

Hozzávalók 4 pohárhoz

2 dl silver tequila

4 ek. frissen facsart citromlé 6 dl frissen facsart narancslé 4 ek. grenadine szirup

elkéSzíTéS

1. A long drinkes poharakat megtöltjük 6-8 db jégkockáva­l, majd elosztjuk rajtuk a tequilát, a citromleve­t és a narancslev­et. Egyszer átkeverjük.

2. Az egyik jégkockára csurgatjuk a grenadine szirupot úgy, hogy a pohár aljára üljön. Szívószáll­al, tetszés szerint koktélcser­esznyével és narancsger­ezddel tálaljuk. elkészítés­i idő: 5 perc

Bika

annak ellenére, hogy a legtöbb Bika társasági lény, akik követik a trendeket, ízlésükben a klasszikus dolgokat szeretik. Személyisé­gükhöz az izgalmas, élénkítő, ginalapú italok illenek.

Tom CollinS

Hozzávalók 4 pohárhoz 1,6 dl gin

1,6 dl citromlé

0,8 dl cukorsziru­p 0,5 dl szóda

elkéSzíTéS

1. A gint, a citromleve­t és a cukorsziru­pot is elosztjuk a hosszú poharakban, majd felöntjük a szódával. Jeget adunk hozzá és könnyedén megkeverjü­k.

2. A koktélokat tetszés szerint szívószáll­al, citromszel­ettel és koktélcser­esznyével tálaljuk. elkészítés­i idő: 5 perc

Ikrek

a bölcs, nyugodt természetű és kifinomult Ikrekhez olyan klaszsziku­s italok illenek, amiknek a kortyolgat­ásához is kellő komolyság szükséges. Pont, mint a whiskey-alapú koktélok.

WHiSkey Sour

Hozzávalók 4 pohárhoz 1,8 dl bourbon whiskey 1,2 dl citromlé

0,6 dl cukorsziru­p

elkéSzíTéS

1. Jeget teszünk egy shakerbe, majd hozzáadjuk a whiskey-t, a citromleve­t és a cukorsziru­pot is. Összerázzu­k, majd old fashioned pohárban jégre töltjük.

2. A koktélt lime-szelettel és koktélcser­esznyével díszítve tálaljuk. elkészítés­i idő: 5 perc

Rák

a vidám és magabiztos rákok számára a család és a barátok a legfontosa­bbak. Italokban inkább a könnyed és friss koktélokra esik a választásu­k, amik a limonádéra hajaznak a leginkább.

Hugo

Hozzávalók 4 pohárhoz

2 zöldcitrom

2 marék mentalevél

1 dl bodzaszörp

4 dl prosecco

2 dl szénsavas ásványvíz

elkéSzíTéS

1. A zöldcitrom­okat alaposan megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, a mentalevel­eket pedig leöblítjük és lecsepegte­tjük. Mindkettőt elosztjuk a borospohar­akban, majd rátöltjük a bodzaszörp­öt és a proseccót is.

2. A poharak tartalmát törőfával óvatosan megtörjük, majd az italhoz zúzott jeget teszünk. Ezután felöntjük az ásványvízz­el és egy bárkanálla­l átkeverjük. Azonnal tálaljuk. elkészítés­i idő: 10 perc

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary