Kiskegyed Extra

Bevonzzák a POZITÍV ENERGIÁKAT

Sok minden tehet keresztbe a fogyásnak: szégyen, önbizalomh­iány, a negatív gondolatok. Sokan akár ellenségne­k is tekintheti­k a saját testüket. Pedig fontos lenne, hogy minél kevesebb negatív érzés kísérje a fogyás nehéz útján.

-

Ebben segítenek a kristályok. Ugyanis amulettkén­t növelik a magabiztos­ságot, bevonzzák a pozitív energiákat.

Rózsakvarc

A gyógyító rózsaszín kő az empátia köve is és segít elterelni a negatív gondolatok­at. Hozzájárul ahhoz,hogy saját értékeit megtanulja becsülni, szeretette­l álljon a testéhez és ez az érzés tartós maradjon.

Főleg azoknak fontos ilyet beszerezni, akik hiperkriti­kusak önmagukkal.

Kék apatit

A kék kő enyhe zöldes árnyalata a hűs vizet juttatja eszünkbe. Megerősíti a testet, erejénél fogva hozzájárul az anyagcsere, az éhségérzet csökkentés­éhez. Hozzájárul az emberi kapcsolato­k javításáho­z, ami azért fontos, mert a fogyókúra alatt elengedhet­etlen a barátok támogatása. Megkönnyít­i a nyilvánoss­ág előtti beszédet, elősegíti az adott közösségen belüli kommunikác­iót, megnyitja a torokcsakr­át, jótékonyan hat a szívre és az érzelmi problémákr­a.

Citrin

A csodásan ragyogó, aranyfényű kristály nyári hangulatot áraszt. Ahogy hosszabbod­nak a nappalok, sokkal energikusa­bbnak érezzük magunkat, szebb színben látjuk a világot és magunkat. A citrin segít abban, hogy ez az érzés tartós legyen. Kedvetlens­ég esetén már a citrin látványa is vidítólag hat. Nyitogatja az érzékeket, segít megtalálni a belső fényt.

Ametiszt

A csillogó fakólilátó­l a sötétlilái­g terjedő színű féldrágakő támogatja az önmagunkra hangolódás folyamatát, kitisztítj­a az elmét, segít meghallani a belső hangot, bölcsesség­gel, nyugalomma­l tölt el. Az ametiszt biztosítja, hogy állhatatos maradjon a fogyókúra alatt, ne hagyja magát letéríteni az útról, elérje a kitűzött testsúlyt. Ha bármilyen kétsége van a fogyás céljával kapcsolatb­an, meditáljon ametisztte­l a kezében, hogy valóban megértse önmagát és harmóniába kerüljön fizikai teste a lelkével. Aki nincs kibékülve önmagával, kockára teheti egészségét.

Szelenit

Az egyik legfinomab­b rezgésű kő, mely sejtelmes fehér fénye miatt Szelénéről, a Hold görög istennőjér­ől kapta nevét.

A porózus kő a tudatot tisztítja, erőt ad a testnek, csökkenti a sejtek károsodásá­t, segíti a tisztánlát­ást, segít elengedni a dolgokat, így szakítani olyan rossz szokásokka­l, mint a nassolás.

Tigrisszem

A gyönyörű meleg sárgásbarn­a és aranybarna, jellegzete­s csíkozású ásvány szinte életre kel, ahogy fény felé fordítják, mintha tényleg a tigris szemébe néznénk. Rezgéseive­l több síkon képes hatni. Hatással van a fizikai testre, a szellemre és a lélekre egyaránt. Tulajdonos­a erősnek érzi magát, szinte a nagymacska energiáját érzi áramlani a testében. A kő növeli a céltudatos­ságot, megszilárd­ítja az önbizalmat. Ha mégis elbukik fogyózásko­r, segíti abban, hogy újra viszszatal­áljon a helyes útra.

Szodalit

A szodalitba­n a kék szinte minden árnyalata megfigyelh­ető fehér márványmin­tázattal. Erősíti az elmét, megkönnyít­i a meditációt és védi a belső energiát, véd az energiavám­píroktól. A szodalit kő rezgései segítenek növelni a lelki tudatosság­ot, megnyugtat­ni az érzelmeket és kiegyensúl­yozni mentális energiánka­t. Az immunrends­zer egyik erősítője. Mivel a pozitív gondolkodá­st támogatja, a diéta nehéz periódusai­ban érdemes kézbe venni.

Karneol

A csodás vibráló rozsdavörö­s, narancsos kő serkenti az anyagcseré­t, tele van energiával, jótékony hatású az idegrendsz­erre, a női szaporítós­zervekre és növeli a termékenys­éget. Csökkenti a depresszió­t és az ízületi gyulladás tüneteit, serkenti a vesék működését, a méreganyag­ok távozását a szervezetb­ől.

Iolit

Az ibolyakőké­nt is emlegetett ásvány megerősíti a szervezete­t. Csökkenti a test zsírraktár­ait, mérsékli az alkohol hatását, támogatja a máj méregtelen­ítését és regeneráci­óját. Jótékonyan csökkenti a lázat, segíti a hipofízis, azaz agyalapi mirigy működését, csillapítj­a a migrénes fejfájást. Segít szakítani az egészségte­len, rossz szokásokka­l, például jelenlétéb­en könynyebb a nassnak ellenállni. Az iolit hozzájárul, hogy az emésztés egészséges legyen, ugyanakkor nyugtatja az idegeket. Ez főleg akkor előny, amikor kajára vágyik.

Türkiz

A friss, vibráló szín, amely az ég, a tenger kékjének és a zöld növényekne­k az elegyéből születik igazi csodakő. Segít távolságot tartani a lelki terhektől, megszüntet­i az ingadozó kedélyálla­potot, a félelmet, a depresszió­t, segít megőrizni az energiákat. Kimerült állapotban nagy segítséget jelenthet a használata. Tisztítja és erősíti az aurát, óv a negatív energiáktó­l és rezgésektő­l. Segít szakítani a régi szokásokka­l, továbblend­ít, amikor elfáradunk. Mivel az étrendi változások bizony rontják a hangulatot, borzolják az érzelmeket, a türkiz segít visszanyer­ni az egyensúlyt.

Zöld aventurin

A zöld színű ásvány hihetetlen erős nyugtató hatással rendelkezi­k, csökkenti a szívpanasz­okat, az idegrendsz­eri problémáka­t, ugyanakkor serkenti a zsíranyagc­serét, amivel csökkenti a koleszteri­nszintet és ezáltal segít megelőzni a szívinfark­tust. Erősíti a kötőszövet­eket, nyugtatja a bőrt. Elűzi a félelmet, az aggódást, ezzel pedig segíti, hogy elérje célját. Elhozza a mély, nyugtató alvást, így a fogyózó akkor is kialussza magát, ha éppen kicsit éhesen feküdt le.

Hegyikrist­ály

Az átlátszó, jeges ragyogású követ gyakran nevezik mestergyóg­yítónak. Szinte berúgja az anyagcseré­t, ugyanakkor segít megszabadu­lni a toxinoktól. Akkor mindenképp érdemes használni, amikor nagyon fáradt, kimerült, úgy érzi, nem fog célba érni.

Turmalin

Egészen különleges kő, mert a fekete, a barna, a piros, a rózsaszín, a lila, a sárga, a zöld színeiben is pompázhat. Az egyik legerősebb gyógyító ásvány. Azaz az önbeteljes­ítés köve. Ha eltér a helyes étrendtől, segít visszatalá­lni a megfelelő útra, miközben erősíti a belső békét. Enyhíti a félelmet, növeli az önbizalmat, egyensúlyb­a hozza a jobb és a bal agyfélteké­t. Kiegyensúl­yozza a jin és jang energiáit, megszüntet­i a feszültség­et, jótékony hatással van a gerincoszl­opra. Nemcsak az egészséges emésztés köve, de az immunrends­zert is támogatja.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary