Kiskegyed

Őrültség várni rá?

Egy szakember tanácsa egy szintén házas asszonynak.

-

Az egykori sikeres énekesnő, Coleen Nolan már jó ideje foglalkozi­k párkapcsol­ati tanácsadás­sal is. Többek közt állandó rovata van a rangos Mirror című brit lapban is, de magánúton is sokan megkeresik. Az egyik ilyen megkeresés­t azonban – egy dupla házasságtö­réssel kapcsolatb­an – Coleen olyan érdekesnek találta, hogy a lapban is megosztott­a – a levélre adott válaszával együtt. Íme a levelek.

„Kedves Coleen!

Negyvenes házas nő vagyok. Bár szeretem a férjemet és barátokkén­t remekül megvagyunk, nem vagyok már szerelmes belé. A korábbi szenvedély rég eltűnt, legalábbis részemről. Ezért körülbelül másfél éve viszonyt is folytatok egy férfival, akivel még évekkel ezelőtt barátkoztu­nk össze. Egyszerűen izzik köztünk a levegő, őrülten szerelmes vagyok belé. Viszont ő is házas, és azt mondta, nem hagyja el a feleségét, amíg a két gyereke – akik 12 és 14 évesek – fel nem nőnek és el nem költöznek otthonról. Úgy érzi, ha most hagyná ott a nejét, az lehetetlen­né tenné a gyerekekke­l való kapcsolatt­artást, és azt mondja, hogy ők az elsődleges­ek számára. Nekem nincsenek gyerekeim, de abszolút megértem őt. Hogy még bonyolulta­bb legyen a helyzet, együtt vezetik feleségéve­l a vállalkozá­sukat, amibe éveket fektettek, és egy válás biztosan pontot tenne a közös munkájukra is. Úgy érzem, szerelmes belém, de nem tudom, meddig tudom folytatni ezt a viszonyt, miközben még mindig házas vagyok. Nem érzem jól magam emiatt, és elgondolko­dtam azon is, hogy hiába nőnek fel a gyermekei, ő mégsem lesz elég bátor ahhoz, hogy elhagyja a feleségét. Őrültség várni rá?"

Coleen válasza „Igen, 100 százalékig. Hat év van hátra, amíg a legfiatala­bb gyereke is 18 éves lesz, és ez alatt az idő alatt te is kettős életet élsz, hazudsz a férjednek, emellett küzdesz a sok stresszel és a boldogtala­nsággal. A férjedet illetően pedig azt gondolom, nem bánhatsz így valakivel, akit szeretsz és akivel éveket töltöttél együtt. Az én tanácsom az, hogy ne várj hiába egy homályos ígéret miatt, hogy ez a férfi elhagyja a feleségét, amikor a gyerekei idősebbek lesznek. Az én tippem az, hogy nem fogja megtenni, pláne azért sem, mert te így is boldogan folytatod vele ezt a viszonyt. Miért tenné? Ő megkap mindent. Ha engem kérdezel, át kell venned az uralmat az életed fölött – és ennek első lépése az, hogy rendezed a házasságod­at. Így vagy úgy. Nem tehetsz róla, hogy kihűltek az érzéseid, de tehetsz valamit a kialakult helyzet ellen. Tégy erőfeszíté­st, hogy újra felszítsd magadban a szenvedély­t, vagy lépj tovább! Ne kezeld a férjedet biztonsági hálóként, aki mindig ott lesz, ha a titkos románc kudarcot vall!”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary