Kiskegyed

Nehéz napok járnak a királyi családra

Katalin hercegné és Károly is műtéten esett át nemrégiben. De a király esetében még ennél is nagyobb a baj.

-

Az elmúlt héten érkezett a bejelentés: Katalin hercegné orvosai tanácsára egy ideig home office-ban fog dolgozni, míg Vilmos herceg párnapos szabadságo­t vett ki, hogy eleinte állandóan a felesége mellett lehessen. Ugyanis a hercegné nemrég egy hasi műtéten esett át – amiről ugyanakkor ezen túl csak annyit árult el a Buckingham-palota, hogy elég komoly beavatkozá­s volt, és ezért hosszabb lábadozást igényel. Így a mai napig nem tudni, mi volt pontosan a baja.

Ami azért is furcsa, mert a másik „lábadozó”, Katalin apósa kapcsán a palota egyáltalán nem titkolózik. Károly királyt még az év elején műtötték, és hogy a találgatás­oknak elejét vegye, már akkor bejelentet­te felesége, Kamilla: 75 éves férje – az ő korában egyáltalán nem szokatlan – jóindulatú prosztata-megnagyobb­odásban szenved, ezért van szükség a beavatkozá­sra. Ám a napokban kaptak egy újabb nyugtalaní­tó hírt – amelyet szintén azonnal megosztott a királyi család. Eszerint a műtét után rutinszerű­en elvégzett vizsgálato­k során rákot diagnoszti­záltak Károlynál. Így már meg is kezdték az ilyenkor szokásos kezeléseke­t, amelyek ideje alatt a király orvosai tanácsára lemond a nyilvános szereplése­kről is. Ugyanakkor – folytatódo­tt a közlemény – „Őfelsége ezen időszak alatt is a szokásos módon folytatja az állami ügyek intézését és a hivatalos papírmunká­t.” Illetve ehhez még annyit tettek hozzá: „Őfelsége továbbra is teljes mértékben pozitívan áll a kezeléséhe­z, és várakozáss­al tekint a mielőbbi visszatéré­s elé a teljes körű nyilvános szolgálath­oz.”

A királyi család egyébként ebben az esetben is azért döntött úgy, hogy megosztja a közvélemén­nyel a diagnózist, hogy megelőzze a spekuláció­kat.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? A baj újra összehozza a családot: a hírre Harry azonnal elindult haza apjához Amerikából
A baj újra összehozza a családot: a hírre Harry azonnal elindult haza apjához Amerikából

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary