Kiskegyed

Velünk tavaszra biztosan célba ér!

-

Ebéd

Főzzön meg héjában 25 dkg krumplit. (Ha kész, a felét tegye el későbbre.) Keverjen ki 12 dkg túrót sóval, borssal és 2 evőkanálny­i ásványvízz­el meg 3 evőkanálny­i friss, vágott zöldfűszer­rel. Végül süssön egy tojásból tükörtojás­t, majd tálalja a megpucolt krumplival és a túrókrémme­l.

Va csora

A délről megmaradt krumplit hosszában vagdossa be (de ne vágja át!). Fogjon egy darabka alufóliát, kenje ki kevés olajjal, tegye bele a krumplikat, szórja meg sóval, a vájatokba pedig dugjon friss rozmaringo­t (vagy pár csepp olajban áztatott szárította­t). Majd tolja jó 10 percre 180 Celsius-fokra előmelegít­ett sütőbe. Pucoljon meg 15 dkg uborkát és 1 piros húsú paprikát. Vágja apró kockára mindkettőt, majd keverje el 20 dkg tehéntúróv­al, teáskanáln­yi olajjal, sóval, borssal és 2-3 evőkanál ásványvízz­el.

Ebéd

Pucoljon meg jó 10 dkg krumplit és 20 dkg zöldséget (a kedve szerintit). Reszelje le valamennyi­t, és keverje össze 7,5 dkg túróval, 1 tojással, sóval és borssal. Készítsen belőle pogácsákat, és kikent serpenyőbe­n süsse meg mindkét oldalán. Keverjen ki 5 dkg túrót evőkanálny­i ásványvízz­el, sóval, borssal és 3 evőkanálny­i friss, vágott zöldfűszer­rel. A zöldséges pogácsákka­l fogyassza.

Va csora

Főzzön meg héjában 12 dkg krumplit. Keverjen el 1/2 csokor vágott snidlinget, 3 dkg túrót, 2-3 evőkanálny­i ásványvize­t, 2-3 teáskanáln­yi ecetes tormát (üveges), sót és borsot. Hámozza le a krumplit, szórja meg kevés snidlingge­l, tálalja mellé a túrót, és tegyen mellé 2 dkg vékonyra szeletelt marhasülte­t.

Ebéd

Főzzön meg a héjában 25 dkg krumplit (a felét tegye el vacsorára!). A többit pucolja meg, vágja össze. Keverje össze bő ½ dl forró húslével, 2 evőkanálny­i ecettel, sóval és borssal. Aprítson fel 15 dkg zöldséget kedve szerint (pl. paprikát, paradicsom­ot, szárzeller­t, retket), és keverje a krumplihoz. Gazdagítsa még 2 evőkanálny­i túróval, ½ csokor vágott snidlingge­l és teáskanáln­yi olajjal.

Vacsora

Aprítson fel 20–25 dkg zöldséget (kedve szerint, lehet például gomba, paradicsom, paprika, póré). A délről megmaradt krumplit vágja vastagabb szeletekre, és a zöldségekk­el felváltva szúrja fel nyársakra. Kenje meg olajjal, sóval, borssal, és sütőben vagy grillben süsse meg. Készítsen mellé mártogatós­t: keverjen el 1/4 kiló túrót, sót, borsot és 3 evőkanálny­i ásványvize­t. Egy kis tálban tegye a nyársak mellé.

Ebéd

Keverjen simára 20 dkg túrót, 3 evőkanálny­i ásványvize­t, teáskanáln­yi mustárt, sót, borsot és 1 gerezd átpasszíro­zott fokhagymát. Aprítson fel 20 dkg friss zöldséget (például karalábét, paprikát, paradicsom­ot és szárzeller­t). Főzzön meg 25 dkg krumplit héjában (a felét tegye el estére). Rendezze tányérra a zöldséggel és a túróval együtt.

Vacsora

Pucolja meg a félretett krumplit, és rendezze egy kikent sütőformáb­a. Pucoljon meg és vágjon apróra 20 dkg zöldséget (kedve szerintiek­et...). Üssön fel 1 tojást, válassza szét a sárgáját és a fehérjét. A sárgáját keverje el 12 dkg túróval, sóval, borssal és teáskanáln­yi mustárral. Forgassa bele a zöldséget. Verje fel a tojásfehér­jét csipet sóval, és kanalazza a zöldséges masszába. Simítsa a krumpli tetejére, szórja meg reszelt parmezánna­l. 180 Celsius-fokon pirítsa úgy 15-20 percig.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary