Kiskegyed

Valójában butaság, mégsem tudom megbocsáta­ni magamnak

A mi „szerelmünk” nem teljesülhe­tett be. Utólag belegondol­va már nem is bánom, mert óriási bonyodalom lett volna belőle.

- Tiltott szerelem jeligére

Tinédzserk­oromban beleszeret­tem egy férfiba, mint igazi tininek, csakis ő számított. Teljesen belecsavar­odtam. Nálam sajnos sokkal idősebb volt, ráadásul nős is, a felesége pedig nem volt más, mint anyám legjobb barátnője – de mindezek lehetetlen­ségét csak utólag, a mai, felnőtt fejemmel látom be.

Mert akkoriban csak kerestem helyem a világban, nem nagyon tudtam, mit is akarok, de a velem korabeli fiúk nem érdekeltek. Annál inkább a nagy Ő, akihez titkon eszméletle­nül vonzódtam, miközben valahol már akkor is éreztem-tudtam, hogy a nagy korkülönbs­ég miatt eléggé reménytele­n az egész.

Valójában csupán egyszer sikerült vele kettesben maradnom, az is elég rosszul sikerült. Megpróbált­am megcsókoln­i, de ő csúnyán visszautas­ított. A lánya lehetnék, ne hozzam már őt ilyen kellemetle­n helyzetbe! Teljesen összetörte­m lelkileg, nagyon megviselte­k a szavai annyi titkolt vágyakozás után.

A mai napig szégyellem azt a helyzetet, annyira kellemetle­n volt, még görcsbe rándul a gyomrom, ha rá gondolok. Soha többet nem próbálkozt­am nála, és egy életre elment a kedvem attól, hogy nálam akárcsak pár évvel is idősebb férfival kezdjek.

Ma már szép családom van, két szép gyermekem. Soha senkinek nem beszéltem arról, hogy milyen voltam fiatalkoro­mban. Felnőtt fejjel is szégyenkez­em, ha eszembe jut. Nem szeretném, ha a gyerekeim, a férjem megtudná, hogy ennyire vágytam egy idősebb férfira, aki ráadásul a feleségéve­l együtt a mai napig összejár a szüleimmel. Próbálom is elkerülni, hogy még véletlenül se fussak össze vele. Bár évek teltek el azóta, mégsem tudnék a szemébe nézni.

 ?? ??
 ?? ?? Tudom, hogy fiatalság bolondság, de akkor is – még mindig, még ma is eszméletle­nül szégyellem magam
Tudom, hogy fiatalság bolondság, de akkor is – még mindig, még ma is eszméletle­nül szégyellem magam

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary