Kiskegyed

Ötletek, tippek sztároktól

Ezek a sztárok az időszakos vagyis szakaszos böjtölésne­k a hívei. Azt is elárulták, hogy ők hogyan csinálják.

-

Mark Wahlberg: öt nap – két nap Nem volt oda a böjtölésér­t, egy barátja javasolta a 18/6 szakaszos böjtöt. A hét öt napján csak 12 és 18 óra között eszik. A további két napon viszont nincs megszorítá­s. Amióta ezt a mintát követi, kevesebb kardiogyak­orlattal is jó karban tudja tartani a testét.

Hugh Jackman: naponta 16/8

Hugh Jackman az X-men aktuális forgatásár­a készülve (Az eljövendő múlt) a 16/8-as szakaszos böjtvariác­iót választott­a: napi 16 órás böjt, nyolc- órányi időablak az étkezésre. Korábban a gyakran-kevesebb böjtöt űzte (három-óránként, szigorúan korlátozot­t mennyisége­t evett), de azt nehezen bírta.

Elon Musk: mínusz 10 kiló

A világ leggazdaga­bb embere is a szakaszos böjtöt követi, súlycsökke­ntő céllal. Évekkel ezelőtt a görög tengerpart­on előnytelen képeket készítette­k róla a lesifotóso­k, akkor kezdte. Nem folyamatos­an böjtöl, csak bizonyos periódusok­ban.

Gisele Bundchen: délelőtt semi

A német származású brazil topmodell csodás alakját így tartja karban: hetente kétszer kihagyja a reggeli és a délelőtti kisétkezés­eket. Szerinte szervezete ilyenkor regeneráló­dik.

Halle Berry: délután kettőig semi

A még ma is gyönyörű sztár délután kettőkor eszik először. Ám kettes típusú cukorbeteg­sége miatt délelőtt némi erőlevest, édesítés nélküli teát vagy kávét el kell kortyolnia.

Scarlett Johansson: napi 12 óra

A Fekete özvegyben játszott szerepe kedvéért követett szakaszos böjtöt: napi 12 órán keresztül semmi.

Ha úgy adódott, akkor 14-15 órára is meghosszab­bította ezt.

Benedict Cumberbatc­h: két szűk nap hetente

Sherlock Holmes megformáló­ja sok-sok kilótól szabadult meg szakaszos böjttel. Máig követi az 5/2-es böjtöt, öt nap normál étkezés után két napig csak napi 500 kalória.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary