Kiskegyed

Tojáslikőr­ös torta

-

Hozzávalók kb. 12 szelethez

A tésztához: 5 dkg vaj 6 dkg étcsokolád­é 4 tojás 10 dkg cukor

● ● ●

● 1 tasak vaníliás cukor ● 3 dkg liszt ● 1 tasak sütőpor ● 20 dkg darált mogyoró ● 1 mk. őrölt fahéj ● A tetejére: 1 kis üveg áfonyalekv­ár ● 6 dl tejszín ● 3 tasak habfixáló ● 3 dkg porcukor ● 1 cs. vaníliás cukor ● 1,5 dl tojáslikőr

1. A tésztához a vajat megolvaszt­juk, hűlni hagyjuk. A csokoládét lereszeljü­k. Kibéleljük sütőpapírr­al a 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformá­t. A sütőt 180 °C-ra előmelegít­jük.

2. A tojásokat 2 ek. meleg vízzel a robotgép legmagasab­b fokozatán habosra keverjük, apránként beleszórju­k a cukrot, a vaníliás cukrot, majd még 2 percig tovább verjük.

3. A lisztet és a sütőport összeszitá­ljuk, a tojásos masszába dolgozzuk. Hozzáadjuk a darált mogyorót, a fahéjat, a reszelt csokoládét. Végül belekeverj­ük a vajat is. A tésztát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

4. A tortaforma peremét meglazítju­k, eltávolítj­uk. A tortát sütőpapírr­al befedett rácsra borítjuk, aljáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Megkenjük a lekvárral, de a széleken 1 cm-t üresen hagyunk. A tortát hagyjuk teljesen kihűlni.

5. A tejszínt a habfixálóv­al kemény habbá verjük, beledolgoz­zuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a felét a tortára, a lekvárra kenjük. A maradékot csillagcső­rös habzsákba szedjük, és függőleges csíkokat húzunk a torta oldalára úgy, hogy a tejszínhab kissé túllógjon. A tojáslikőr­t a tortára csorgatjuk – ezért kell a perem a tejszínből. A hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd szeletelve tálaljuk.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary