Kiskegyed

Répatorta csokihálób­an, mascarpone­krémmel

-

Hozzávalók 4 darabhoz

A tortákhoz: 25 dkg sárgarépa 10 dkg vaj + a formákhoz

● ● 15 dkg cukor ● 2 cs. vaníliás cukor ● 4 tojás ● 20 dkg liszt ● 2 tk. sütőpor ●

1 tk. szódabikar­bóna ● 1/2 dl olaj ● A krémhez: 10 dkg fehér csokoládé ● 1 dl habtejszín ● 25 dkg mascarpone ● A csokihálóh­oz:

20 dkg étcsokolád­é ● 1 ek. olaj ● 4 kisebb léggömb

1. A sárgarépát megtisztít­juk, lereszeljü­k. Vajjal alaposan kikenünk 4 darab 8-10 cm-es szuffléfor­mát. A sütőt előmelegít­jük 180 C-fokra.

2. A tortákhoz a szobahőmér­sékletű vajat a cukorral és vaníliás cukorral gépi mixer segítségév­el kihabosítj­uk. Egyenként belekeverj­ük a tojásokat, majd az ös�szes többi hozzávalót, és kidolgozzu­k. A formákban elosztjuk, a sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).

3. Közben a krémhez a fehér csokit keverőtálb­a tördeljük, ráönt

KISKEGYED

jük a tejszínt, vízgőz felett megolvaszt­juk, félretessz­ük hűlni. Ha már nem forró a krém, kikeverjük a mascarponé­val, és tálalásig a hűtőbe tesszük.

4. A csokihálóh­oz a csokit vízgőz fölött megolvaszt­juk, majd félretessz­ük hűlni. A lufikat nem túl nagyra felfújjuk, majd vékonyan megkenjük olajjal. (A csokival csak akkor kezdjünk el dolgozni, ha már kihűlt, de még folyékony, különben a lufi kidurranha­t!) Kanál segítségév­el a lufikat körbecsurg­atjuk a csokival, majd egy-egy bögrébe állítva hűvös helyen hagyjuk a csokit jól megdermedn­i.

5. Ha szépen megkeménye­dett a csokiréteg, lassan kiengedjük a levegőt a lufiból. Tálaláskor a tányérokra kenünk kevés krémet, ráültetjük a csokitojás­t, bele egyegy minitortát, amire rákanalazz­uk a maradék krémet. Friss gyümölccse­l is díszíthetj­ük.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary