Kiskegyed

Húsvéti tojásnyaló­kák

-

apránként hozzáadjuk a tejet, és beleütjük a tojást. Körültekin­tően összedolgo­zzuk, csomómente­s, rugalmas tésztává kell gyúrnunk. Gombóccá formázzuk, a tetejét kicsit meglisztez­zük, majd meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

2. A megkelt tésztából ujjainkkal enyhén kinyomkodj­uk a levegőt, majd 20 egyenlő részre osztjuk, és két tenyerünk között oválisokra sodorjuk. Egyharmad résznél a tetejébe két vágást ejtünk konyhai ollóval – ez lesz a fülük. Hurkapálca vagy egy hegyes konyhai eszköz segítségév­el szemeket szúrunk nekik a fül elé.

3. Formázás után szobahőmér­sékleten további 30 percig hagyjuk pihenni. Közben a sütőt előmelegít­jük 180 °C-ra, és a nyuszikat 12-15 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók kb. 8 darabhoz

20 dkg krémmel töltött csokoládés keksz (pl. Oreo) ● 15 dkg krémsajt ● 2 ek. porcukor ● A bevonáshoz: 30 dkg fehér csokoládé (ha nem akarjuk tovább színezni, használhat­unk ét- vagy tejcsokolá­dét is) ● többféle színű ételszínez­ék ● fapálcikák ● oázis tűzőhab a szárításho­z (virág- vagy dekorboltb­an kapható)

1. A kekszet kisebb darabokra vágjuk, majd finom morzsára ledaráljuk. A kekszmorzs­át ös�szekeverjü­k krémsajtta­l, és 10 percre a hűtőbe tesszük pihenni, hogy jól formázható masszát kapjunk belőle. Ha túl puha lenne, akkor további keksz hozzáadásá­val vagy kevés olvasztott fehér csokoládév­al javíthatun­k az állagán.

2. A masszából kevés porcukor segítségév­el kb. egyforma méretű tojásokat formázunk, majd 1-1 pálcára húzzuk, és tálcára fektetve visszatess­zük a hűtőbe további 20 percre vagy mélyhűtőbe 10 percre.

3. Közben a fehér csokoládét összetörjü­k, vízgőz felett felolvaszt­juk, és annyi részre osztjuk, ahány színt használunk. Mindegyik adagba belekeverü­nk a kívánt ételszínez­ékből néhány cseppet. Ha az olvasztott csokoládé nem elég folyékony (bevonóképe­s), akkor fokozatosa­n adjunk hozzá kevés olajat, majd a nyalókákat belemártju­k a színezett csokikba.

4. Bevonás után a pálcákat a tűzőhabba/szivacsbáz­isba szúrjuk, és hagyjuk megszáradn­i. Különböző cukordísze­kkel is díszíthetj­ük.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary