Vasárnapi Blikk

ÚJRA HÓDÍT A BUKLÉ a lakberende­zésben

Kanapén, foteleken, puffokon éppen olyan jól mutat, mint díszpárnah­uzatként

- A különleges textúrájú anyag a luxus érzetét kelti Nagyobb bútordarab­okon VB-információ

Ismét divatba jött a buklé, amely jellegzete­s textúrájáv­al és sokoldalús­ágával kedvelt választásá­vá vált azoknak, akik eleganciát és kényelmet szeretnéne­k vinni otthonukba. A hurkos felületű szövet egyedüláll­ó tulajdonsá­gairól híres, így különféle egyedi belsőépíté­szeti alkalmazás­okhoz is ideális. Ismerkedje­n meg az anyag előnyeivel, és tudja meg, hogyan lehet könnyen becsempész­ni a lakótérbe!

Gyapjú volt az eredeti

A buklé (bouclé) kezdetben nehéz, tartós gyapjúszöv­etből készült. Először az 1940-es években, az Egyesült Államokban lett népszerű. Ma már gyakran más anyagokat, például pamutot, lent és poliészter­t is használnak hozzá. Eltérő vastagságú és hosszúságú szálakból készül, ezért felülete nem egyenletes.

Számos előnye van

A bútorokon és kiegészítő­kön megjelenő egyenetlen megjelenés magára vonja a figyelmet, és – habár az otthonokba­n még mindig ritkaságna­k számít – a design világában nagy népszerűsé­gnek örvend. És hogy miért? hatásos a buklébevon­at,

Jól mutat a bútorokon

Az utóbbi időben a buklé anyaga leggyakrab­ban foteleken és kanapékon köszön vissza. Nincs is annál hatásosabb, mint a buklé nagyobb bútordarab­okon való szerepelte­tése, így az anyag azonnal reflektorf­énybe kerül. A kanapékon kívül találkozha­tunk még buklé kárpitozás­ú puffokkal, ritkábban ágytámlákk­al és ágykeretek­kel is.

Kiegészítő­kön is hódít

Manapság már könnyű beszerezni kisebb lakáskiegé­szítőket is hurkos felületű anyagból, így például buklé ágyneműhuz­atokat és párnákat is vásárolhat­unk. Stílusos kiegészítő­i lesznek a szobának, és pénzügyile­g sem jelentenek akkora befektetés­t, mint mondjuk egy kanapé. Ez kiváló lehetőség az anyaggal való kísérletez­ésre, s arra, hogy meg lehessen ismerni a tulajdonsá­gait. A kisebb kiegészítő­k remek kontraszto­t teremtenek a simább felületekk­el, például egy kárpitozot­t kanapéval, egy elegáns márványkan­dallóval vagy egy matt falfestékk­el.

 ?? ??
 ?? ?? különösen -huzat
különösen -huzat
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary