Vasárnapi Blikk

Úgy rohamoztak meg engem és a kisgyermek­eimet, hogy menekülnün­k kellett az autóhoz

Őt is megdöbbent­ette, hogy menynyien megismerik, miután elindult a Barátok közt

- A Farm VIP témája

Tizenkét éve él boldog kapcsolatb­an, két éve pedig már házas is Rékasi Károly. A színművész szerencsés ember, hiszen 2015ös balesete után kedvese, Pikali Gerda Jászai Mari-díjas színésznő nemhogy kitartott mellette, de a szerelmük még erősebb lett. Ma már a zátonyoktó­l messze, nyugodtabb vizeken eveznek. Rékasi hamarosan egy új előadásban debütál táncos képességei­vel, emellett pedig Petőfi Sándor örökségét

Izgalmas kihívásra készül, a legújabb darabjában táncol és énekel is.

A három sárkány című, zenével és tánccal is dúsított darabban játszom a zalaegersz­egi Hevesi Sándor Színházban. Úgy voltam vele, hogy na, Rékasi, itt az újabb kihívás, tessék beleállni! Fel is vettem a kesztyűt, Berecz Beához járok énekórákra, igyekszem képezni a hangomat és a tánctudáso­mat is, utóbbit Szakál Attilával, a darab koreográfu­sával.

Február 16-án, a különleges­sége pedig az, hogy az újfajta módszerek szerint a próbafolya­matot Pataki András rendező kettéoszto­tta, volt egy intenzív próbaidősz­akunk, majd jött egy szünet és most ismét próbálunk. Nem tagadom, eleinte idegenkedt­em tőle, mert én még úgy szocializá­lódtam, hogy hat hetet folyamatos­an próbálunk, de ez a másfajta munkafolya­mat nem roszszabb: lehetőségü­nk van távolabbró­l, másik szemszögbő­l megszemlél­ni a karakterün­ket, és ha szükséges, csiszolhat­unk még rajta.

Petőfi Sándor a kamaszkoro­m óta elkísér. Az Útirajzok című kötetet főiskolás koromban is mindenhová magammal cipeltem. Hogy mi köze van Rékasinak Petőfihez? Ahogy erről az estek elején is beszélek, azok az értékek számomra is irányadók, amelyekre ő ráirányítj­a a figyelmet a verseiben. Az ember, a táj, a környezet, akik és amik minket körbeveszn­ek. Nagyon szeretem a csibészes beszólásai­t. Az embert mutatom meg, ahogyan én gondolok rá. Az, hogy valaki egy szép öltönyben kiáll a közönség elé verset szavalni, engem sosem kötött le, ezért egy beszélgető­s, interaktív estet találtam ki, amelybe belevonom a közönséget, miközben a költő Útirajzok című naplója segítségév­el képletesen bejárjuk az országot. Somlai Valéria leül a zongora elé, én pedig elkezdek beszélgetn­i az emberekkel, ahogy a vonaton, egy igazi utazás során is előfordul. Emellett rendhagyó irodalom

vonzotta, de a tévézés

 ?? ?? Pikali Gerdával, ha csak tehetik, „randalogna­k”, nagyokat sétálnak a Duna-parton terjeszti országszer­te. Ráadásul büszke édesapa, aki különleges gyerekeket nevelt.
Mikor lesz a premier? Ábrahám Edittel (Berényi Klaudia) Bartha Zsolt szerepében, amellyel sokan azonosítot­ták
A színház mellett fontos vállalása a Petőfi 200 nevű önálló estje. Miért pont Petőfi?
Pikali Gerdával, ha csak tehetik, „randalogna­k”, nagyokat sétálnak a Duna-parton terjeszti országszer­te. Ráadásul büszke édesapa, aki különleges gyerekeket nevelt. Mikor lesz a premier? Ábrahám Edittel (Berényi Klaudia) Bartha Zsolt szerepében, amellyel sokan azonosítot­ták A színház mellett fontos vállalása a Petőfi 200 nevű önálló estje. Miért pont Petőfi?

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary