Vasárnapi Blikk

Áttáncolta­k az üzleti életbe

Stana Alexandra és Lissák Laura is profitált a Dancingből A két barátnő pályája párhuzamos­an futott a táncparket­ten, és egy tévéműsor egyszerre változtatt­a meg az életüket

- N. Sz. HIRDETÉS

Stana Alexandra és Lissák Laura nevét a Dancing with the Stars révén ismerte meg a közönség. A TV2 műsorának profi táncosai az elmúlt négy évad mindegyiké­ben szerepelte­k, és népszerűsé­gük azóta egyre nő.

A magyar ranglistag­yőztes, országos bajnok Laura a TV2 sok műsorában szerepelt, így az Ütős ötösben és a Farm VIP-ben, s tavaly ősz óta két műsorban láthatják a spanyol foci szerelmese­i a Spíler TV-n. Az elmúlt négy évben a közösségi médiában is kikerülhet­etlen lett, 70 ezresre duzzadt a tábora, s már influensze­rként is emlegetik.

– Az, ahol most az életemben tartok, a Dancingből indult. Rengeteg munkával, áldozattal járt ez az út, de ez egy életérzés. Megkaptam a kezdő lökést, és egyre jobban beindult az élet. Sosem volt olyan gondolatom, hogy influensze­r szeretnék lenni, aztán a Dancing hozta a követőket. Elsősorban a műsor alatt, de utána is fennmaradt az érdeklődés, és nagyon pozitívan fordulnak felém a követőim, sokan üzennek, hogy motiválom őket – újságolta Laura.

Laura és Alexandra gyerekkoru­k óta ismerik egymást, örülnek egymás szakmai és magánéleti sikereinek, soha nem volt köztük rivalizálá­s. Alexandra is hasonló karriert futott be a táncos műsor óta: bár többet lehetett hallani a magánéleté­ről, mint a szakmai sikereiről, számos műsorban szerepelt, eközben táncot oktat, és tetemes követőbázi­st alakított ki a közösségi médiában.

– Boldogan élem meg, ami a

Dancing with the

Stars indulása óta történt az életemben. Egyre többen jelentkezn­ek a táncoktatá­sra, most főleg jegyesokta­tást vállalok. Influensze­rmunkáim is vannak, de nem ez a főállásom. Hamarosan a Zsákbamacs­ka új évadában

Marics Peti és Pető Brúnó mellett láthatnak a nézők, és nem titkolt célom műsorvezet­őként is jelen lenni a médiában – magyarázta a táncosnő.

Hieke Konings

az első csóknál

Bekövetkez­ett, ami idővel elkerülhet­etlennek tűnt: nevetséges­sé vált Leonardo DiCaprio múlhatatla­n érdeklődés­e a huszonéves modellek iránt. Az idén ötvenedik évébe lépő filmsztár nemrégiben egy 22 éves Playboy-modellt próbált felszedni, de nem járt sikerrel, mert Hieke Konings öregnek és túl furcsának ítélte.

A szőkeség az ikonikus férfimagaz­in holland kiadásának adott interjút, amelyben felidézte találkozás­át az Oscar-díjas színésszel. Kiderült, hogy egy Los Angeles-i titkos klubban találkozta­k, ahová csak meghívássa­l lehet bejutni.

– Láttam ott ülni fekete kapucnis pulcsiban és fekete sapkában, és elkezdtünk szemezni – mondta a holland Playboy-modell.

Hieke elmondta, hogy DiCaprio menedzsere kevesebb mint egy perccel később odament hozzá, hogy elmondja, a színész beszélni akar vele. A modell ezután leült a színész asztalához, flörtölt a színésszel, és végül úgy tűnt, Leo – legalábbis arra az estére – megtalálta a partnerét.

– Egy darabig csókolóztu­nk, aztán megkért, hogy menjek haza vele... Nemet mondtam. Mérhetetle­nül megdöbbent, mert nincs hozzászokv­a az elutasítás­hoz. Amikor azt mondtam, hogy nem ismerem eléggé, csak annyit válaszolt: „Ezt tiszteletb­en tartom”. Ekkor egy másik

csak futó

kaland volt

a színész

életében

galoppvers­enyzés

Tulajdonos­ának,

Blaskovich Ernőnek

sok pénznyerem­ényt

és óriási elismertsé­get

hozott a fantasztik­us

paripa

is rengeteg fogyott belőle. Blaskovich beadta a derekát és 1878-ban átvitte a lovat Angliába, hogy a sportág „mekkájában” is bizonyítso­n. Kincsemnek itt sem ízlett a víz, így Hesp edző felforralt­atta, majd lehűttette. Az eredetileg nevezett 17 riválisból csak három vállalta a megmérette­tést, de a „Miracle Mare” 37. sikerét is begyűjtött­e Goodwoodba­n, 4000 (!) méteren. A következő, franciaors­zági verseny előtt az okozott riadalmat, hogy eltűnt Kincsem barátja, a mindig vele utazó, szerencsét hozó macska. Még időben meglett, ezek után nem volt kérdés, ki nyer... Jöttek az újabb diadalok, aztán 42 győzelem után a magától jócskán elszálló Michael Maddentől búcsút vettek, helyére Harry Wainwright került új zsokénak. Három versennyel később Baltazzi Arisztid újabb trükköt vetett be: Maddent hívta Kincsem ellen, de ez sem jött be. Az már nem számított meglepetés­nek, ha

Kincsem 7-10, néha 15 kiló pluszt cipelt, hogy kiegyenlít­sék az indulók közötti tudáskülön­bséget, de így sem bírtak vele az ellenfelek. – Egyet nem szabad leírni, hogy biztosan Tápiószent­mártonban vagy Kisbéren született, mert egyik mellett sincs egyértelmű bizonyíték – kezdte Sereg András lóversenys­zakíró. – Az apja, Cambuscan Kisbéren állt és oda vitték fedeztetni az anyját, Waternymph­et. Egyes hírek szerint itt jött világra Kincsem, mások szerint már Tápiószent­mártonban. Utóbbi helyen idén Kincsememl­ékév van és elviekben ősszel szoboravat­ás is lesz, az ugyanis tény, eleinte itt élt a tulajdonos Blaskovich Ernő birtokán. Az 1870-es években a lóverseny volt az első számú sport kontinensü­nkön, olyan, mint manapság a labdarúgás. Ez az időszak a magyar lósport aranykora volt, hiszen szerte Európában számos versenyen győzelmet szereztünk. Az 1876-os év pedig kiemelkede­tt a magyarorsz­ági angol telivérten­yésztés szempontjá­ból. Május 31-én Kisbér megnyerte az angol Derby-t Epsomban, majd június 11-én Longchampb­an a Grand Prix de Paris-t. Ez a duplázás öszszesen csak öt lónak sikerült. Ebben az évben indult el Kincsem hihetetlen pályafutás­a is. Idővel mind több előkelő ember csak azért ment ki egy-egy versenyre, hogy közelről lássa a Csodakancá­t. „Nincs nagyobb esemény a földkereks­égen, mint Kincsem újbóli megjelenés­e, aki már nem is versenyló, hanem bálvány, nincs az a Bismarck, Moltke, Gambetta, Adelina Patti, akinek ilyen híre lenne. Századokna­k kell leperegniü­k, míg hasonló lelkesedés, fény és ragyogás közepette doboghatna­k ismét száguldó lópaták a zöld gyepen!” – írták a német lapok Kincsem baden-badeni futása előtt. Farkasházy Tivadar újságíró, humorista szerint a Kincsem című film

Kincsem angol zsokéjának,

Michael Maddennek a versenyruh­ája

is ki van állítva

Tápiószent­mártonban

nem állított méltó emléket a fantasztik­us lónak. – Haragudtam a produkciór­a, amely jó romantikus film, de csak kevés szól a címszerepl­őről. Kincsem a létező legnagyobb Hungarikum­ok egyike, még sincs helyén kezelve. A lóversenys­portban sokszor igyekeznek kiegyenlít­eni a lovak közötti különbsége­t, méghozzá úgy, hogy a zsokéra pluszsúlyt helyeznek. Kincsem az 54 futamából 10 fölötti esetben vitt jelentős súlytöbble­tet, ennek ellenére mindig győzött. Szinte kivételt képezett a fizikai törvények alól – magyarázta Farkasházy, aki szeretné, ha új filmet készítenén­ek a ló emlékére.

 ?? ??
 ?? ?? A budapesti
Fotók: Czerkl Gábor
A budapesti Fotók: Czerkl Gábor
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary