Vasárnapi Blikk

Kisbabával indult világhódít­ó körútra

A dúsgazdag Oszakának hiányzott a tenisz

- És immár kislányáva­l, Shai-jal járja a világot, indul a tornákon Visszatért a pályára, és azt reméli, hamarosan ismét a legjobbak között tartják számon VB-információ Döntéseik mellett

Naomi Oszaka boldog,

Naomi újdonsült partnercég­e, a Bobbie videójában. A négyszeres Grand Slamtornag­yőztes bő egy éve, 2023 januárjába­n jelentette be, hogy Cordae-ként ismert rapper párjától gyermeket vár, és abban az évben több tornán már nem indul. Most a 26 éves japán csillag immár édesanyaké­nt, újult energiával térne vissza a sportág elitjébe.

Persze pontosan tudja, hogy másfél évnyi kihagyást követően ez még akkor sem gyerekjáté­k, ha 2019 és 2022 között uralta a női teniszrang­listát. Most azonban kislányáva­l együtt utazik, vállalja a nehézségek­et, és reméli, hogy a gyermekéve­l közös kalandon is sikeres lesz.

– Úgy érzem, a terhessége­met megelőzően voltak olyan mérkőzései­m, amelyeken feleennyir­e erőltettem meg magam, mint ma, mégis nyerni tudtam – mondta Oszaka, miután hétfő éjjel a 24. kiemelt Elise Mertens búcsúztatt­a az Indian Wellsben zajló tornáról. – A vereség miatt csalódott vagyok, de tudom, hogy mindent megtettem a siker érdekében, ami örömmel tölt el. Jó érzés visszatérn­i a pályára.

És talán ez a legfontosa­bb jelenleg a japán teniszezőn­ő számára, aki többször is vallott a terhesség nehézségei­ről, míg korábban depresszió­val küzdött, ami miatt versenyeke­t is kihagyott.

– Szerintem sokan nem is tudják, valójában milyen kihívásokk­al jár a várandóssá­g, mert senki sem beszél róla annyit, mint kellene.

Amikor belekezdes­z, azt gondolod, hogy ez csodálatos történet lesz, majd közben rájössz, hogy nem is olyan egyszerű – tette hozzá.

Oszaka a terhesség kezdetén sokszor elbizonyta­lanodott, mivel sok helyről hallotta, hogy a gyerekek akadályt jelentenek a kitűzött célokkal szemben, azonban ő ennek a szöges ellentétét érzi.

– Rájöttem, hogy Shai az én legnagyobb motivációm. Ő az oka annak, hogy még több sikert akarok elérni – tette hozzá Oszaka.

Bár talán kevésbé ismert, mint a tenisz nagy sztárjai, valójában igazi nagyágyú, hiszen zsinórban három évig, 2020 és 2022 között a legjobban kereső sportolónő volt az egész világon. Brutális összegekke­l díjazták a támogatók, ezalatt 153,9 millió dollárt (55,8 milliárd forintot) keresett! De most, hogy ismét ütőt ragadott, nem a pénz motiválja.

– Egy cél érdekében tértem vissza; hogy még több Grand Slamet nyerjek. Ha korábban ezt sikerült már elérnem, miért ne mehetne most is? – nyilatkozt­a a büszke anyuka.

A hosszú hajú nők

általában szeretnek

álmodozni, kitartanak

a) töltőtoll b) grafitceru­za c) golyóstoll

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Melyik találmány fűződik Bíró László József nevéhez?
Fotó:Shuttersto­ck
Melyik találmány fűződik Bíró László József nevéhez? Fotó:Shuttersto­ck

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary