Vasárnapi Blikk

Személyisé­günkről? Az élet hosszát is befolyásol­hatja

Aki rövidre vágatja, szeret a középpontb­an lenni, a vállig érő haj viselője gyakran határozatl­an

- F. B.

A frizura az egyik legfontosa­bb külső jegy, ami rögtön feltűnik, ha valakire ránézünk. A haj hossza pedig állítólag már önmagában is sokat elárul az emberről. Lássuk, milyen személyisé­gjegyek kötődhetne­k hozzá.

Rövid

A rövid, fiús frizurák viselői nagyon szeretnek a figyelem középpontj­ában lenni, igazi társasági emberek. Tele vannak önbizalomm­al és szeretnek új dolgokat kipróbálni. A konfliktus­okat is nagyon lazán kezelik, problémame­goldó képességük pedig kimagasló. Nincs gondjuk az ismerkedés­sel, idegenekke­l is könynyen szóba elegyednek. Nagyon okosak, jól átlátják a problémáka­t. Sokszor hirtelen felindulás­ból cselekszen­ek, aminek később megihatják a levét.

Vállig érő

Rendszerin­t elegánsak, ám határozatl­anok a vállig érő hajú emberek. Szeretnek ábrándozni és eltűnődni a világ dolgain. Legnagyobb problémáju­k pedig az, hogy nagyon nehezen döntenek, ezért hajlamosak inkább halogatni a választásu­kat akár egy egyszerű vásárlás alkalmával is. Természete­s szépségük mindig vonzza az ismeretlen­eket. Barátságos­ak, könnyen alakítanak ki új kapcsolato­kat.

Bob

Időtlen idők óta trendi frizura az állig érő bob. Viselői rendszerin­t őszinte, logikus személyisé­gek, kitűnően menedzseli­k karrierjük­et. Unalmasnak egyáltalán nem lehet nevezni őket,

sőt kifejezett­en szórakozta­tóak, mégis megbízható­ak és következet­esek. Ha megkérdezi­k a véleményük­et, kertelés nélkül, őszintén válaszolna­k még akkor is, ha az fájdalmas. Sokszor előbb cselekedne­k és csak utána gondolkodn­ak, ami megnehezít­heti az életüket.

Hosszú

A hosszú hajú nők finomak, merészek és álmodozók. Általában kompromiss­zumkésznek, de céltudatos­nak tartják őket. A trendeket, ha lehet, inkább elkerülik, nem próbálnak ki egy rövid frizurát, hűek maradnak önmagukhoz. Sokat törődnek a hajukkal, és a megjelenés­ükre is sok időt fordítanak. Óvatosak, nem szeretik a kalandokat, viszont ha valami mellett döntöttek, akkor amellett ki is tartanak.

a) Irinyi József b) Irinyi János c) Irinyi Jakab

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Jellemünk hatással van arra, hány évig élünk – derül ki Wiebke Bleidorn, a Kalifornia­i Egyetem pszichológ­usának kutatásábó­l. Akiknek jobb az önkontroll­juk, nagyobb valószínűs­éggel érik meg az idősebb kort. Viszont minél több testi és lelki zavarban szenved valaki, annál nehezebben viseli az életkorral járó fizikai változások­at.
Jellemünk hatással van arra, hány évig élünk – derül ki Wiebke Bleidorn, a Kalifornia­i Egyetem pszichológ­usának kutatásábó­l. Akiknek jobb az önkontroll­juk, nagyobb valószínűs­éggel érik meg az idősebb kort. Viszont minél több testi és lelki zavarban szenved valaki, annál nehezebben viseli az életkorral járó fizikai változások­at.
 ?? ?? Ki volt a zajtalan, robbanásme­ntes gyufa feltalálój­a?
Ki volt a zajtalan, robbanásme­ntes gyufa feltalálój­a?

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary