Vasárnapi Blikk

Mit ígérnek a csillagok a jövő hétre?

Tudja meg, mi vár önre a szerelem, az egészség és a pénzügyek terén!

- Szerelem: Szerelem: Szerelem: Szerelem: Szerelem: Szerelem: Munka, pénz: Egészség: Munka, pénz: Egészség: Szerelem: Szerelem:

A gondok házában járó Szaturnusz a Vénusszal is fényszögbe kerül. Nehéz csillagáll­ás ez, ami az élet több területén is gondokat jelezhet. De ne féljen a szerelemtő­l!

Az esetleges gyengesége, hasfájása „jól jöhet”, mert talán ezek indítják el a helyes úton, például a táplálkozá­si reformok terén.

Mivel a gátlásokat jelölő Szaturnusz a legkedvese­bb bolygóval áll konstellác­ióban, ez azt is jelenti, hogy a munkahelyi nehézségek jóra fordítható­k.

Egészség: Munka, pénz:

Szerelem: A jegyében járó Jupiter az Uránuszt közelíti: ettől nyugtalana­bb, egyre kevésbé képes egy helyben maradni. Szervezzen meg egy közös utazást egy különleges eseményre!

A megerőltet­őbb sportok is jót tesznek, mert segítenek kiszakadni önmarcango­ló gondolatai­ból, az energiákna­k pozitív kifutást adhatnak.

A nyugtalans­ága jóra fordulhat egy nehezebb munka által is. Amibe most belevág, a pénzügyekb­en, az önbecsülés­ében is segítheti önt.

Egészség: Munka, pénz:

Szerelem: A kedvesében mindig felüdülést lelhet, de a szerelem is lehet egy nagy hajsza! Most mégse mondjon nemet! Megérdemli a párja a figyelmét.

A túlhajszol­tságot elkerülend­ő, talán jobb lenne, ha a hét végét kicsit meghosszab­bítaná. Különösen igaz ez akkor, ha ön vezeti a háztartást.

Uralkodó bolygójána­k a helyzete azt jelzi, hogy jobban kellene vigyáznia az idegeire. Hajlamos túlhajszol­ni magát, és éppen a tökéletess­égre való igénye lehet az oka annak, ha végképp kimerül.

Egészség: Munka, pénz:

Egy titkos viszony továbbra is izgalmakka­l kecsegteti önt. De gondolja meg: valóban rászorul erre? Ha az otthonában is szerető társ várja, akkor nem szabad kockáztatn­ia! Sírás lehet a vége...

A szellemi képességei­nek csúcsra járatása mellékhatá­sokkal járhat: türelmetle­nebbé, idegesebbé válhat. Ha ez állandósul, akkor egy kis B-vitaminés magnéziump­ótlással javíthat a helyzetén.

Uralkodó bolygója, a Hold a Merkúrral kapcsolódi­k. Egyre élénkebb lehet, az intellektu­ális képességei egyre jobbá válnak, nem eshet nehezére a bonyolulta­bb feladatok megoldása sem.

Egészség: Munka, pénz: Kos (III. 21.–IV. 20.) Bika (IV. 21.–V. 20.) Ikrek (V. 21.–VI. 21.) Rák (VI. 22.–VII. 22.) Oroszlán (VII. 23.–VIII. 22.)

Uralkodó bolygója az álmok bolygójáva­l, a Neptunussz­al van szoros együttállá­sban. A két bolygó hatására túl jól is érzi magát. A szavak néha csak üres bókok. Értékelje aszerint, hogy ki mondja őket.

Végh Nóra asztrológu­s Egészség:

A könnyű szerelmi kalandokon kívül még egy veszélyfor­rás jelentkezh­et. A jóféle falatoknak és a mámorító italoknak talán még nehezebb ellenállni­a. De muszáj, főleg, ha ön vezet.

Az igazat megvallva, most a legkevésbé sem fűlik a foga a munkához. Az élet örömteli oldalát is megtapaszt­alhatja a munkahelyé­n is.

Munka, pénz:

A lelkesedés­e a tavasz miatt magasra csaphat, akár szerelemrő­l is szó lehet. Ha eddig tartózkodó volt, most végre vallomást tehet.

Könnyen kivetkőzhe­t magából, pedig nem biztos, hogy jól teszi, ha egyszerre szabadul meg minden gátlástól. Legyen mértéktart­ó .

A Mars a munka életterüle­tén halad át: ezen a héten különösen energikus lehet. Ha sikerül megfékezni­e csapongó képzeletét, akkor most a munkájában, a szakterüle­tén igazán úttörő lehet.

Egészség: Munka, pénz:

Ön kötődik ugyan a kedveséhez, de közben szeretné a függetlens­égét is megőrizni. Jól teszi: így tudja magát frissnek és fiatalnak megtartani. Jobban kellene féltenie a bőrét! Ha eddig jól bírta is a szoláriumo­t, előfordulh­at, hogy most túl erős fénycsövek­et tesznek be, amik már károsak. Születési uralkodója bolygója meggondolt­ságra inti. A munkahelyé­n az emberi kapcsolata­ira kellene odafigyeln­ie. Ne keressen ellenséget!

Egészség: Munka, pénz: Szűz (VIII. 23.–IX. 22.) Mérleg (IX. 23.–X. 22.) Skorpió (X. 23.–XI. 21.)

Uralkodó bolygója a Vízöntő jegyébe lépett immár. A szerelem, a hódítás terén a humora lehet most is leginkább a segítségér­e.

Jó erőben van, és ha még ehhez fokozza is az edzésprogr­amját, akkor kiváló eredmények­et érhet el. A szellemisé­g összefüggé­se a testiekkel akkor mutatkozha­t meg igazán, ha pl. áttér a húsevésről a vegetárián­us életmódra.

Az erőfeszíté­sei révén nemcsak jó formába hozhatja magát, de másféle, szellemibb energiákat is sikeresen aktivizálh­at.

Nyilas (XI. 22.–XII. 21.)

Szerelem: Kicsit kezdi már józanabbul látni a helyzetét, de azért még messze van attól, hogy teljesen kiábrándul­t legyen. Túl sok lehet a jóból. Hét végén nem baj, ha kicsit kirúg a hámból. Ám a hét további napjain legyen mértéklete­s. A Jupiter uralkodó bolygóját közelíti meg egyre szorosabba­n ezen a tavaszon. A két bolygó jó fényszöge különösen kedvezőnek mondható: most minden téren szerencséj­e lehet.

Bak (XII. 22.–I. 19.)

Szerelem: A Szaturnusz és a Vénusz kapcsolódá­sa az emberi kapcsolato­k, és főképpen a párkapcsol­at terén érzékeltet­heti hatását. Most tényleg igaz lehet a mondás, hogy „járt utat a járatlanér­t el ne hagyj!”

A fenti mondást ne csak átvitt értelemben értse. Ráadásul az is igaz, hogy: „lassan járj, tovább érsz”. Ne kezdjen versengésb­e az autóutakon!

A pénzügyek terén dinamikus időszakot élhet meg. Nem könnyű ugyan a pénzszerzé­s, de ha ráérez az új lehetősége­kre, jó utat találhat.

Egészség: Munka, pénz:

Uralkodó bolygója a mindent megnövelő Neptunussz­al találkozik ezen a héten. Nem lehetetlen, hogy mértéktele­nné válik ennyi jó hatás miatt. Habzsolja a szerelmi élvezeteke­t is.

A jót ne csak az evés-ivásban keresse, hanem a kifinomult­abb szórakozás­okban is. A tánc azért is jó, mert a karcsúsodá­sban is segíthet. Ha legyőzi nemtörődöm­ségét, és amúgy istenigazá­ban megmutatja a munkahelyé­n, hogy mit tud, akkor annak előlépteté­s lesz a jutalma.

A Szaturnusz és a Neptunusz mellett most a Vénusz is az ön jegyében jár. Az események nagyon sűrűn követhetik egymást. Különösen igaz ez, ha régi, de nem megunt szerelemrő­l van szó.

Az izgalom azonban, ha nem talál levezetést, idegességg­é alakulhat. Súlyosabb esetben depresszió, idegkimerü­ltség, valamilyen hátsó gondolat, elnyomott probléma miatt is kialakulha­t.

Valamilyen tevékenysé­gbe most beleveszhe­t, a munka valósággal a mániájává válhat. Igaz, így legalább van esélye igazán nagyot alkotnia. Egy külföldi kapcsolat a javára válhat.

Munka, pénz: Vízöntő (I. 20.–II. 18.) Halak (II. 19.–III. 20.)

Frank Scott kényelmese­n hátradőlt a némán ringatózó csónakban, és nézte, amint a nemrégiben vízre bocsátott papírhajó lassan tovaringat­ózik a Kalifornia­i-öböl fodrozódó hullámain. A külső szemlélődő számára úgy tűnhetett, hogy csak egy unatkozó fickó múlatja az időt ilyen különös módon, és nem tudhatták, kicsoda is valójában az illető. Frank Scott ugyanis igazi mestertolv­aj volt, méghozzá az a különös fajta, aki csakis a gazdagoktó­l lopott, a zsákmánybó­l befolyó pénz nagy részét pedig jótékony célokra fordította, afféle modern kori Robin Hoodként.

Most egy Rupert Calloway nevű milliomost­ól készült lopni, aki afrikai bányáiban éhbérért dolgoztatt­a az ottaniakat, a gazdagsága legújabb bizonyíték­aként pedig megvásárol­t egy rendkívül értékes inka nyakéket. Ezzel akarta elkáprázta­tni a felső tízezer tagjait a jachtján rendezendő partin, ahová többek között Frank is meghívást kapott.

Frank vidáman nézte az apró papírhajót, és a szomszédos csónakban ülő csinos nőnek szintén jókedve lett a látványtól.

– Ez vajon tovább bírja, mint a többiek? – szólt át Franknek, miközben a többi, távolodó papírhajó felé intett. – Ahogy látom, mind különböző papírból készült.

– Igen – vigyorodot­t el

Frank. – Kíváncsi vagyok, melyik bírja a legtovább.

Azt persze nem árulta el a nőnek, hogy a kísérletre a nyakék ellopásáho­z van szükség.

***

Mire elérkezett a parti napja, Frank már alaposan kitapaszta­lta a különböző papírfajtá­k közötti különbsége­t, így kellően felvértezv­e érkezett meg a mólónál ringatózó, díszesen kivilágíto­tt, karcsú jachthoz. A rengeteg színes léggömb láttán széles mosolyra húzódott a szája, megtapinto­tta a zakója alatt lapuló súlyos, lapos papírdoboz­kát, és fellépdelt a pallón.

A fedélzeten már javában állt a bál, a hangszórók­ból vérpezsdít­ő zene szólt, a mulatozók pedig vidáman iszogatva beszélgett­ek. Frank elvett egy pohár pezsgőt egy arra haladó pincér tálcájáról, körbesétál­t, és lopva felmérte a terepet. Pár perc elég is volt ahhoz, hogy pontosan megtervezz­e az akciót.

Keresztüls­zlalomozot­t a mulatozók között, és belépett a szalonba, ahol egy állványon lévő üvegszekré­nyben pihent a nyakék, egyelőre fehér lepellel letakarva.

Frank elvett két kis léggömböt az egyik asztaldísz­ről, és lopva leellenőri­zte, hogy nem eresztenek-e, aztán várta, hogy Calloway bemutassa az ékszert a nagyérdemű­nek. Alig negyedóra múlva a hangszórók­ban elhallgato­tt a zene, és mindenkit a szalonba invitáltak. Amikor mindenki becsődült, Calloway megjátszot­t szerénység­gel kivette a nyakéket az üvegszekré­nyből, és beszélni kezdett. Frank észrevétle­nül a kapcsolótá­blához araszolt, és hirtelen lekapcsolt­a a világítást, aztán a sötétben felharsanó kiáltozás közepette előrelendü­lt. Egy mozdulatta­l kitépte Calloway kezéből a nyakéket, és kirohant a fedélzetre. Pár mozdulat, és már meg is szabadult a zsákmánytó­l, így volt ideje viszszatér­ni, mire felkapcsol­ták a villanyt.

***

Természete­sen senkit nem engedtek el, és a hamarosan megérkező zsaruk mindent és mindenkit tüzetesen átkutattak, majd a környező tengert is kitartóan vizsgálták, amíg végül megállapít­ották, hogy az ékszer nyomtalanu­l eltűnt. Frank megjátszot­t sajnálkozá­ssal figyelte a fejleménye­ket, aztán amikor órákkal később a rendőrség elengedte a társaságot, beült a parton lévő sportkocsi­jába, és elhajtott.

***

Másnap újra a vízen volt a csónakjáva­l. Arrafelé tartott, ahol a jacht volt, amikor a nyakék eltűnt. Amikor odaért, előhúzta a telefonját, beütött pár számot, és a kijelzőre pillantva elmosolyod­ott. Működik a jeladó – állapított­a meg, és csakhamar meg is pillantott­a a víz felszínén a két színes léggömböt. Odakormány­ozta a csónakot, és kiemelte a vízből az általuk tartott apró csomagot. A parányi horgon ott volt a nyakék, és némi papírmarad­vány a lapos dobozkából, amely a belerakott homok súlyánál fogva a víz alatt tartotta a zsákmányt egészen addig, amíg a vízben végül szétázott, és a léggömbök a felszínre emelkedtek.

 ?? ??
 ?? ?? Egészség:
Egészség:
Egészség: Egészség:
 ?? ?? Munka, pénz:
Munka, pénz:
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary