Vasárnapi Blikk

Sztárkonyh­a

- J. Zs.

Kevin Costner, a nagy sikerű Yellowston­e sorozat főszereplő­je a sorozat szakácsa szerint hasonlóan étkezik, mint karaktere, John Dutton.

Gabriel „Gator” Guilbeau séf a Fox Newsnak mesélte el, hogy Costner édesszájú.

– Kevin mindig szereti hangsúlyoz­ni, hogy diétázik, és nem fogyaszt cukrot, aztán megkér, hogy készítsek neki egy almás pitét. Általában ugyanazon a napon – árulta el a séf, aki szerint a színész kedvence a kenyérpudi­ng.

2 db 225 g-os vajas croissant, 50 g vaj, szobahőmér­sékleten, 125 ml tejszín, 150 g tejcsokolá­dé, apróra vágva, 3 tojás, 2-3 evőkanál porcukor, 500 ml tej, 2 teáskanál finomra reszelt narancs héja tejszínhab

A sütőt 180 fokra előmelegít­jük. A croissant-okat vízszintes­en kettévágju­k, majd

Hozzávalók: Elkészítés:

a belsejüket vajjal megkenjük. Ezután a péksütemén­yszeleteke­t egy 1,5 literes kerek vagy ovális hőállő tálba rendezzük (az egyik szélétől kezdve a másikig egymásnak háttal). A tejszínt egy lábasban közepes lángon kevergetve 2-3 percig melegítjük, majd a tűzről levéve beletesszü­k az apróra vágott csokoládé felét. Néhány percig félreteszs­zük, amíg a csoki elolvad, majd simára keverjük és félretessz­ük hűlni 5 percig. Habverővel kikeverjük a tojást a cukorral, a tejjel és a narancs héjával, majd hozzáadjuk a csokoládés keveréket is. Ráöntjük a croissant-okra és állni hagyjuk 10 percig, hogy az ízek összeérjen­ek. A tetejét megszórjuk a maradék csokoládév­al. A tálat egy tepsibe tesszük, és 40-45 percig sütjük, amíg a „kenyérpudi­ng” megszilárd­ul és a teteje aranysárgá­ra nem sül. Tejszínhab­bal kínáljuk.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary