TIME FOR A RE­VAMP

UK-based in­te­rior de­signer Kelly Hoppen con­verts a run­down auc­tion house into her beau­ti­ful, mod­ern pad in Lon­don

India Today - - CONTENTS - KELLY HOPPEN In­te­rior de­signer,au­thor and pro­pri­etor, Kelly Hoppen In­te­ri­ors, Lon­don www.kel­ly­hop­pen­in­te­ri­ors.com

My new home is very rep­re­sen­ta­tive of me and where I am at this stage of my life. I was look­ing for some­thing big and light and lux­u­ri­ous and this space en­com­passes all of those things. It is unique in ev­ery way. The space was to­tally derelict and looked like a worn-down ware­house when I first walked in. It was lit­er­ally rub­ble but I knew it was some­thing very spe­cial. The vol­ume of light and the sheer amount of space is very dif­fi­cult to find, es­pe­cially in Lon­don. I loved it and knew im­me­di­ately that it was for me. It has since be­come a unique and beau­ti­ful prop­erty.

CHANG­ING THE LOOK AND FEEL

It used to be a Bon­ham’s Auc­tion House. It has six bed­rooms, bath­rooms and walk-in wardrobes, a study, a gym, a laun­dry and flower room, a large open plan high ceil­ing liv­ing-din­ing-kitchen space, along with a break­fast area and un­der­ground park­ing. It took one year and three months to com­plete and is de­signed us­ing a calm colour pal­ette of taupe, whites, beige and greys, com­pli­mented by pops of colour.

TAP­PING INTO OLD WORLD CHARM

Iconic and vin­tage fur­ni­ture as well as be­spoke pieces can be seen

through­out the home. Sit­u­ated in a res­i­den­tial area in west Lon­don, it was an empty shell; one mas­sive space with no walls and one floor, a com­plete blank can­vas. So the start­ing points were the im­pres­sive col­umns that are the core of the struc­ture, and link­ing the vast pan­els and stair­case in the main space. The be­spoke light in the en­trance hall was de­signed by Herve Langlais for Ga­lerie Ne­gro­pontes. It is a great ad­di­tion to the en­trance and draws beau­ti­ful ver­ti­cal lines that em­pha­sise the height of the ceil­ing. This is com­ple­mented by the large ver­ti­cal shut­ters, Ori­en­tal run­ner cup­board, panel in spe­cial­ist plas­ter and the lines in the sleek mar­ble floor.

TASTEFUL IN­TE­RI­ORS

Great wooden pan­els were added to the im­pres­sive pre-ex­ist­ing col­umns fram­ing the liv­ing room. These add mon­u­men­tal­ity to the space, cre­at­ing a grid from above and across the room. The pen­dant lights above the seat­ing area and din­ing ta­ble were low­ered to balance out the space. The walls have pur­posely been kept white so that there are lots ledges to prop art pieces. The din­ing area that is nat­u­rally lit dur­ing the day over­looks the liv­ing room and kitchen. Next to this is the pri­vate TV room that can open onto the main room via its in­no­va­tive lac­quer pivot doors. As for the master bed­room, it is sen­sual and lux­u­ri­ous yet evokes a calm­ing feel­ing.

Clearly, ev­ery space, be it the wooden floors that took six months to per­fect or the spa­cious walk-in wardrobes, is a labour of love. But what sets it apart is its sim­ple-yet-dra­matic de­sign.

Warm taupe vin­tage chairs and stools from ar­chi­tect and de­signer In­dia Mah­davi can be found in this walk-in wardrobe (top); sleek ro­tat­ing doors of the TV room of­fer pri­vacy and make a great vis­ual im­pact (above)

Newspapers in English

Newspapers from India

© PressReader. All rights reserved.