Israel Hayom

יוון שלא הכרתם

לאחר שאתרי הנופש היווניים בכרתים, ברודוס ובאתונה נכבשו מזמן על ידי התייר הישראלי, מגיע יעד חדש ולא מוכר ● חצי האי פלופונס מציע חופים מדהימים ותרבות עתיקה, עם מלונות לכל תקציב טבע מדהים, חופים חוליים, וביקור במקום שהמציא את האולימפיאד­ות, אולימפיה ולמחפשי ה

- רון רייטן הכותב היה אורח אשת טורס בפלופונס

כמדי כל קיץ הישראלים נוהרים ליוון, שעד היום נחשבת לסוג של "ישראל השנייה", עם ביקורים חוזרים ונשנים בכרתים, ברודוס ובאתונה. אך בימים אלה נפתח קו חדש שיטיס את הישראלים היישר אל יעד בתולי ולא מוכר של בירת התרבות ההלניסטית: חצי האי פלופונס. עם תחילתן של טיסות ישירות שמפעילה אשת טורס באמצעות חברת סאן דור )אל על(, זו ההזדמנות לגלות יוון שונה.

כותב שורות אלה מעולם לא ביקר ביוון על אף היותה מדינת מוצאם של סביו. על כן קשה היה לו לוותר על ההזדמנות לתיקון עוול של 39 שנים, והח וויה היתה לא פחות ממשנת חיים.

פלופונס נמצא ממערב לאתונה. מבין שבעת המחו זות שמרכיבים את חצי האי סיירנו במחוז הצפון מע רבי אליס, במחוז המרכזי וההררי ארקדיה ובמחוז הצ פוני אכאיה, שבו נמצאת הבירה המסחרית והכלכלית של חצי האי והעיר השלישית בגודלה ביוון, פטרס.

איך מגיעים ואיפה ישנים?

אשת טורס מפעילה שלוש טיסות שבועיות )ראשון, שלישי וחמישי( לנמל התעופה ארקסוס, הקרוב לעיר פטרס ולריזורטים המובילים באזור.

המלונות שמשווקת החברה בחצי האי רבים ומג וונים ונעים בין 3 ל 5 כוכבים. התארחנו במלון חמשת הכוכבים ‪Olympian Village Aldamar‬ והרגשנו שהגענו לאחד המקומות היפים ביוון. מדובר, למעשה, בכפר נופש פסטורלי השוכן על רצועת חוף גדולה. יש בו יותר מ 600 חדרים, ואפשרויות הלינה בו מגוונות.

מחירים לדוגמה: שלושה לילות ביוני לאדם בהרכב של זוג + 2 ילדים: החל מ 644 דולר.

בפטרס, שבה שהינו ושאליה נגיע בהמשך, התאר חנו במלון ארבעת הכוכבים ‪.My Way Hotel‬

החתונה היוונית שלי - גרסת הטיול

ביום הראשון נחתנו בנמל התעופה ארקסוס בטי סת הבכורה מישראל. לאחר הנחיתה נסענו למלון ‪,Aldemar Olympian Village‬ שכאמור, סיפק לנו חוויה זוהרת ומפנקת כמו שרואים רק בסרטים. יצוין שחוויית השהייה בו נשארה איתנו עד היום, וככל הנראה תלווה אותנו לעוד הרבה זמן.

ביום השני יצאנו מהמלון לעבר מחוז ארקדיה. עצרנו בכפר ,Lagkadia בדרכנו אל עבר הכפר ויתינה. כיום הכפר משמש מוקד תיירותי שמו שך אליו מקומיים ותיירים כאחד. המקומיים מת גאים ב"דרך האהבה" - שדרת עצי מייפל ודולב המתאימים להליכה רומנטית, שבהחלט גרמה לנו להתגעגע לבני הזוג שהותרנו בבית.

אולימפיה: מולדת האולימפיאד­ה

חזרנו לכיוון אתר המורשת העולמית אולימ פיה, העיר העתיקה שבה התחילה מסורת המשח קים האולימפיים בשנת 776 לפנה"ס, אשר בהם התכנסו גברים מכל רחבי יוון העתיקה להתחרות בענפי ספורט שונים. גולת הכותרת היתה בי קור במוזיאון הארכיאולוג­י של אולימפיה, המ רכז ממצאים מרתקים דוגמת דמויות שונות של מדוזה המיתולוגית והמצמיתה, פסל של דיוניסוס התינוק ופסלים רבים אחרים שגרמו לנו לרצות לחזור אחורה בזמן.

ביום השלישי הגענו לפטרס, הבירה הכלכלית והמסחרית של פלופונס, ואת פנינו קיבלה הקתדרלה המרשימה של סנט אנדרו. פטרס מחולקת לעיר העי לית העתיקה ולזו התחתית המודרנית. באופן מפתיע, העיר נראתה שונה מהותית מהמראות הנפוצים ביוון, והזכירה הרבה יותר את קראקס שבוונצואלה. על כן אין צורך להרחיק עד לדרום אמריקה, כשבמרחק טיסה קצרה תוכלו ליהנות מנופים עירוניים שנמצאים לרוב במרחק טיסות ארוכות. ההפתעה האמיתית של פטרס ציפתה לנו בערב: נדמה היה כי העיר הפכה למוקד תוסס של חיי לילה צבעוניים ובוהמיים.

ביום הרביעי והאחרון עזבנו את פטרס עם טעם של עוד, יעד מיוחד שרוב הישראלים לא מכירים וכנראה יכירו בקרוב.

לאחר מכן ביקרנו באתר הזיכרון בעיירה קלברי טה, שבה טבחו הנאצים ב 1943 ב 700 גברי הכפר לאחר שהואשמו בסיוע למורדים היוונים במלחמה מול הנאצים. קשה היה לכותב שורות אלה שלא לח שוב על סביו, שבחרו לעזוב את יוון לאחר מלחמת העולם השנייה. אז גם אם אין לכם דרכון יווני, וסב תא שלכם לא לימדה אתכם יוונית ולאדינו, פלופונס מחכה לכם לפחות כתיירים. הנאה מובטחת במרחק של כשעתיים טיסה בלבד.

המקומיים מתגאים ב"דרך האהבה", שדרת עצי מייפל ודולב המתאימים להליכה רומנטית, שבהחלט גרמה לנו להתגעגע לבני הזוג

 ?? ?? טבע פראי ומלונות מפנקים. אולימפיה וילג'
טבע פראי ומלונות מפנקים. אולימפיה וילג'
 ?? ?? הבריכה המקורה באולימפיה
הבריכה המקורה באולימפיה
 ?? ?? שקיעה בפלופונס
שקיעה בפלופונס
 ?? ?? סוויטה יוקרתית
סוויטה יוקרתית

Newspapers in Hebrew

Newspapers from Israel