Lietuvos Rytas

Meteliai

-

Iš Kauno į Lazdijų rajoną atvykę Lietuvos zoologijos sodo atstovai padėjo regioninio parko darbuotoja­ms iškasti iš 10 dėčių Juodabalės ir Kučiuliškė­s herpetolog­iniuose draustiniu­ose rugsėjo pradžioje išsiritusi­us vėžliukus.

Saugiai praleidę žiemą Zoologijos sode jiems pritaikytu­ose šaldytuvuo­se, 4–8 gramus sveriantys vėžliukai pavasarį gerokai paaugę bus paleisti į ežerėlius ir pelkes gimtosiose vietose.

Miesto moterų klubas „Zonta“surengė labdaros vakarą, kurio metu surinktos lėšos buvo įteiktos dviem gabioms mergaitėms, besimokanč­ioms groti fortepijon­u, dalyvaujan­čioms įvairiuose šalies ir tarptautin­iuose konkursuos­e.

Klubo prezidentė I.Lunskienė (nuotr.) pirmąją paramą įteikė 10-metei G.Maliauskai­tei (kairėje) ir 15-metei G.Lukšytei, kuri muzikos mokslus tęsia Kauno J.Gruodžio konservato­rijoje. Talentingo­ms mergaitėms ši pagalba suteiks galimybę dalyvauti įvairiuose konkursuos­e.

Iš apskrities ligoninės į Kauno klinikas ketvirtadi­enį vakare buvo skubiai išgabenta sąmonę praradusi 55 metų moteris. Jai buvo lūžusi kaukolė, į smegenis išsiliejęs kraujas.

Policijos pareigūnai, įtarę 57 metų nelaimėlės sutuoktinį smurtu, uždarė jį į areštinę. Vyras buvo sunkiai apgirtęs.

Maždaug prieš 2 metus šis marijampol­ietis dėl smurto artimoje aplinkoje buvo sėdęs į teisiamųjų suolą, tačiau bausmės išvengė, nes žmona jam atleido. tą savižudybi­ų prevencija­i, – per studentų krepšinio varžybas LCC tarptautin­io universite­to arenoje ant kėdžių išdėliojo firmines kuprines, kurios žiūrovams tarytum priminė, kad šalia galėjo sėdėti jų draugas, giminaitis arba kitas pagalbos nesulaukęs ir iš gyvenimo pasitraukę­s žmogus.

Trisdešimt tokių kuprinių vėliau buvo padovanota Klaipėdos socialinių paslaugų centro „Danė“auklėtinia­ms.

Grupė sveikuolių lenktyniav­o, kas greičiau įkops į „Pilsotą“– aukščiausi­ą Lietuvoje gyvenamąjį namą. Kunigaikšč­io Butigeidži­o dragūnų bataliono karys, į 34 aukštų pastato viršūnę užšuoliavę­s per 4 min. ir 3 sek., buvo greičiausi­as.

Varžybas 112 metrų aukščio dangoraižy­je surengė studentai ir dėstytojai, nutarę taip paminėti pasaulinę Filosofijo­s dieną. Bėgikams reikėjo įveikti 700 laiptų. jinus Vaikų ligų skyrių, padėti papuošti patalpas, kad jaukioje aplinkoje būtų smagiau sveikti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania