Lietuvos Rytas

Rusas pakėlė rankas

-

Rimą Kurtinaitį atleidęs iš savo valdomos Italijos ekipos Rusijos milijonier­ius Dmitrijus Gerasimenk­a (nuotr.) pasidavė teisėsauga­i.

Pasak Rusijos leidinio „Kommersant“, Kantu „Red October“klubo savininkas buvo sulaikytas Kipre. Teigiama, kad jis pats pasirodė policijoje ir pranešė, kad yra ieškomas Interpolo.

Rusija kreipėsi į Interpolą, kad areštuotų Volgogrado verslinink­ą, nes mano, jog jis iš „Krasnyj oktiabr“gamyklos pasisavino daugiau kaip 65 mln. eurų.

Rusijos milijonier­ius tikino specialiai pasirinkęs Kiprą, kad galėtų ginti savo teises teismuose ir nebūtų išduotas Rusijai. Po apklausos iš Volgogrado kilęs 38 metų verslinink­as buvo paleis- tas už užstatą, tačiau jam galioja namų areštas – išskristi iš šalies jis neturi teisės.

Krepšinį mėgstantis rusas valdo Volgogrado metalurgij­os kombinatą, o Rusijos vidaus reikalų ministerij­a kaltina D.Gerasimenk­ą pasisavinu­s lėšas, skirtas gamyklos restruktūr­izacijai.

„Pasakiau, kad manęs ieško Interpolas, o man buvo pasakyta, kad Rusijoje yra dar viena byla. Paaiškinau situaciją, man buvo skirtas užstatas ir namų areštas“, – kalbėjo D.Gerasimenk­a.

Gruodžio pradžioje D.Gerasimenk­a atleido R.Kurtinaitį iš pareigų, nors jis turėjo ilgalaikę sutartį. Pasitrauku­s lietuviui komanda iškovojo dvi pergales, tačiau dabar jos ateitis tampa neaiški.

 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania