Lietuvos Rytas

Kuria registrą

-

Vyriausybė steigia registrą, kuriame bus kaupiami prašymai neleisti lošti.

Registras turėtų pradėti veikti nuo gegužės. Jame bus registruoj­ami asmenys, pateikę prašymus neleisti jiems lošti. Įsiregistr­uoti ir išsiregist­ruoti iš jo bus galima nemokamai.

Dėl registro sukūrimo paslaugos numatoma skelbti viešąjį pirkimą. Registrui kurti ir jo veiklai šių metų biudžete numatyta 70 tūkst. eurų.

Šio registro duomenis naudos lošimų organizato­riai, kuriems įstatymu nuo gegužės atsiras prievolė neleisti lošti, kai yra atitinkama­s žmogaus prašymas. tyrimų bendrovės „Baltic Market Insights“(„Baltmi“) skelbiamas namų ūkių išlaidų indeksas.

Per vieną apsilankym­ą parduotuvė­je lietuviai pernai gruodį išleido vidutinišk­ai 13,04 euro, latviai – 11,19 euro, o estai – 15,66 euro. Palyginti su lapkričiu, šios sumos išaugo atitinkama­i 10,8 proc., 9,5 proc. ir 14 procentų.

„Baltmi“duomenimis, pernai gruodį vidutinės vieno namų ūkio išlaidos maistui, gėrimams, ne maisto produktams, tabako gaminiams, medicinos prekėms, pramogoms ir degalams Lietuvoje buvo 420,14 euro (15 proc. daugiau nei pernai lapkritį), Latvijoje – 422,79 euro (20 proc. daugiau), Estijoje – 535,44 euro (25,8 proc. daugiau).

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania