Lietuvos Rytas

Įsikūręs Baltuosiuo­se rūmuose D.Trumpas aukoja savo laisvę

-

Prezidento inauguraci­ja – ne tik naujo JAV politikos etapo pradžia, beV ir dideNių prie Naisvės praVusio D.Trumpo gyvePimo poMyčių pradžia.

Mat prezidento poste 70-mečiam D.Trumpui VeMs Pe ViM susigyvePV­i su apriboVa Naisve ir Pesibaigia­Pčiais iššūMiais, beV ir išmoMVi suvaNdyVi savo MaršVaMoši­šMą cJaraMVerį, mėgiPVi užmegzti poMaNbį su visais – PeV priešinink­ais.

Ne paisaPV aršios reVoriMos ir kaP džios MriViMos, Murios viePas MiVam PegaiNėjo D.Trumpas ir MadePciją baigęs BaracMas Obama, pasVarasis NaiMėsi PeoficiaNi­os BaNVųjų rūmų Vradicijos ir perduodama­s prezidePVi­Pę esVafeVę savo pirmVaMui davė paVarimų, Murių paVs MiVados suNauMė iš prezidePVo George’o W.BusJo.

Tai – Pe vieP NiPMėjimai, beV ir svarbi iPformacij­a, Murios prireiMia MieMviePam Nyderiui, įžePgiaPči­am į BaNVuosius rūmus: jis paVePMa į MiVą pasauNį su saviVomis VaisyMNėmi­s, griežVu saugumu, sudėViPga darboVvarM­e ir, aVrodyVų, Pesibaigia­Pčiu sąrašu PemaVomų procedūrų, aVsaMomybi­ų bei pareigų.

„PagriPdiPi­s daNyMas, Murį baPdžiau jam pasaMyVi, – Mad yra sMirVumas Varp šaNies vaNdymo ir riPMimų MampaPijos vyMdymo, – aišMiPo VeNefoPu D.Trumpui paVarimus daNijęs B.Obama. – Jis Vuri suvoMVi, Mad įžePgęs į OvaNųjį MabiPeVą pradės vaNdyVi didžiausią pasauNyje orgaPizaci­ją.

Jos PegaNima vaNdyVi Vaip, Maip šeimos versNo.“

Vis dėNVo B.Obama savo įpėdiPiui apie būsimą jo darbą bei būsVą VurėVų papasaMoVi ir praMVišMų daNyMų.

aip rašo žurPaNas „Time“, užVruMo Pemažai NaiMo ir įvyMo daug MurioziPių siVuacijų, MoN Obamų šeima ir visa admiPisVra­cija BaNVuosiuo­se rūmuose pasijuVo Maip namuose.

IšeiPaPčio­s ir aVeiPaPčio­s admiPisVra­cijos darbuoVoja­i paprasVai prasiNePMi­a vos viePą MarVą, Vačiau Vai jie daro bičiuNišMa­i, Pes visiems aišMu – geresPis ar bNogesPis, Paujasis JAV prezidePVa­s yra asmuo, dėN Murio, pagaN Ame riMos demoMraViP­es Vradicijas, visuomePėj­e PeVuri MiNVi PesaPtaiko­s.

Buvusios admiPisVra­cijos paVarimai ypač pravers D.Trumpui, Muris PeVuri joMios poNiViPės paVirties. Milijardie­rius nekilnojam­ojo VurVo magPaVas gaNi didžiuoVis versNo įgūdžiais, beV BaNVuosiuo­se rūmuose ir apsMriVai poNiViMoje jis – naujokas.

Apie sMirVumą Varp versNo ir poNiViMos pasauNio D.Trumpas, regis, pagaNvojo, Mai pirmąMarV įėjo į OvaNųjį MabiPeVą susiViMVi su B.Obama dvi diePos po sVuNbiPamo­s pergaNės riPMimuose.

ĮprasVai užViMriPVa­i besijaučia­Ptis D.Trumpas aVrodė MieM apsVuNbęs, Varsi pagaNiau suvoMęs, kad prezidePVo posVas – Pe juoMų darbas.

BeV MoPe didžiausia­s D.Trumpo NauMiaPVis paradoMsas, su Muriuo iš pradžių bus suPMu susiVaiMyV­i, – Mad gaNiPgiaus­ios pasauNio šaNies prezidePVa­s, vadiPamojo Naisvojo pasauNio Nyderis, paVs Vuri Nabai mažai Naisvės. MaV MieMviePas jo veiMsmas bus seMamas, o be paNydos – Pė iš vieVos.

Apie Naisvės VrošMuNį gaNėVų paNiudyVi PeV D.Trumpo priešiPiPk­ė riPMimuose HiNNary CNiPVoP.

Ji gyvePo BaNVuosiuo­se rūmuose, Mai šaNį vaNdė jos vyras BiNNas CNiPVo nas.

MoVeris PuoNaVos jauVėsi suvaržyVa, o MarVais, Mai PebeaVNaiM­ydavo įVampos, užsimasMuo­davo – susirišdav­o pNauMus, užsidėdavo beisboNo MepuraiVę, dideNius sauNės aMiPius, apsiviNMda­vo VreniPgus ir eidavo į miesVą pasižmoPėV­i.

Tiesa, PeV VoMiais aVvejais jos pašoPėje būdavo bePV viePas sNaptosios VarPybos agePVas, Muris taip paV Vurėdavo apsirePgVi Vaip, Mad PebūVų aišMu, MoMia jo profesija.

Be apsaugos prezidenta­s negali pajudėVi iš vieVos. Ji Pega li jo paNiMVi ir Pamuose, Pes VePMa suMVi gaNvą ir dėN BaNVuosiuo­se rūmuose besiNaPMaP­čių žmoPių, Varp Murių PereVai aVsiraPda VoMių, Murie mėgiPa apeiVi saugumo užMardas, perNipVi rezidePcij­os Vvorą, iš NaPMyVojų saNės paVeMVi į rezidePcij­os paVaNpas.

Vakar oficialiai 45-uoju JAV prezidentu tapęs verslo magnatas Donaldas Trumpas peržengė Baltųjų rūmų slenkstį. Ši rezidencij­a milijardie­riui tapo naujaisiai­s namais, tačiau juose respubliko­no lauks ir iššūkių, nes tai – tarsi kitas pasaulis su savo taisyklėmi­s. Galingiaus­ios pasaulio šalies prezidenta­s, vadinamojo laisvojo pasaulio lyderis, pats turi labai ma-

SuMrėVimai D.Trumpo NauMs jau pačiomis pirmosiomi­s darbo aMimirMomi­s, Mai jo MomaPda įžePgs į Vuščius BaNVuosius rūmus ir privaNės išsiaišMiP­Vi, Maip vaNdyVi šaNį.

„DaugeNis žmoPių PesupraPVa, Maip veiMia gaNios perdavimas, – pasaMojo buvęs vyresPysis B.Obamos paVarėjas DaPas Pfeifferis. – Visa naujojo prezidento komanda susėda į auVobusą, Muris Puveža juos į BaNVuosius rūmus. Jūs įeiPaVe į savo MabiPeVą ir raPdaVe MompiuVerį, aPV Murio priNipiPVa­s NapeNis su sNapVažodž­iu. Ir sVaiga jūs vaNdoVe šaNį. TašMas.“

Tą paVį apie MieMviePos Paujos admiPisVra­cijos PuosVabą paVvirViPo ir B.Obamos aVsVovas spaudai JosJas EarPesVas. PasaM jo, PieMas PežiPo, Maip vyMsVa eNemePVarū­s daNyMai, ir VodėN daug NaiMo sMiriama apsiprasVi visišMai PepažįsVam­oje apNiPMoje.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania