Lietuvos Rytas

Žais ir dieną

-

Europos vyrų krepšinio čempionata­s reikalaus Lietuvos aistruolių dėmesio ir darbo valandomis.

Tai paaiškėjo, kai FIBA paskelbė oficialų turnyro tvarkarašt­į. Dainiaus Adomaičio rinktinei B grupės varžybose Izraelyje dvejas rungtynes teks žaisti dieną, dvejas – vakare ir vienas – vėlai vakare.

Lietuvos rinktinė Europos čempionatą pradės rugpjūčio 31 d. (ketvirtadi­enį) 18 val. 30 min. dvikova su Gruzijos ekipa.

Rugsėjo2d.(šeštadienį)21val. 30min.vyksmačass­ušeiminink­e Izraelio ekipa, 3 d. (sekmadienį) 18 val. 30 min. – su Italija, 5 d. (antradienį) 15 val. 45 min. – su Ukraina, 6 d. (trečiadien­į) 14 val. 45 min. – su Vokietija.

Į atkrintamą­sias varžybas Stambule pateks keturios geriausios ekipos. skylėtos gynybos kalti prastai besiginant­ys gynėjai, kurie praleidžia savo dengiamuos­ius į baudos aikštelę, o ten lietuvis yra per lėtas, jog užlopytų visas paliktas skyles.

Teigiama, kad 24 metų 213 cm ūgio J.Valančiūna­s „Raptors“gretose nėra tinkamai panaudojam­as, nes tiesiog netinka šiai komandai. Dwane’as Casey prieš kiek laiko aiškiai pasakė,kadJonastu­ridominuot­i aikštelėje, priešingu atveju jis sėdės ant suolo.

Iki mainų laikotarpi­o pabaigos liko trys savaitės, todėl sulig kiekviena diena pranešimų apie galimą J.Valančiūno išvykimą tik daugės. Lietuvio rinkos vertė yra mįslė NBA apžvalgini­nkams, bet jie teigia, kad centras yra paklausus, nes uždirba palyginti nedidelę sumą – apie 16 mln. JAV dolerių per sezoną, o tai didėjant algoms

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania