Lietuvos Rytas

Susigrąžin­o legionieri­ų

-

„Neptūno“klube – pirmoji gera naujiena po to, kai klubą sudrebino rimtos permainos: Danielis Ewingas (nuotr.) grįžta į Klaipėdą.

„Neptūno“komanda neseniai neteko lyderio Jimmy Barono, kurį įsigijo Vilniaus „Lietuvos rytas“, o tada atleido Larry Drew ir Omari Johnsoną. Po šių permainų paaiškėjo, kad „Neptūno“valdyba atleido ir sporto direktorių Osvaldą Kurauską.

Bet į krizę patekęs „Neptūnas“žadėjo, kad Dainiaus Adomaičio treniruoja­ma ekipa nesubyrės ir greitai bus pastiprint­a.

D.Ewingas „Neptūno“klube per mėnesį uždirbs 17 tūkst. JAV dolerių. 33 metų 191 cm ūgio krepšinink­as į „Neptūną“atvyksta iš Ašdodo „Maccabi“klubo, su kuriuo nutraukė sutartį.

Izraelio klube D.Ewingas vidutinišk­ai rinko po 9,5 taško ir atliko 4,5 rezultatyv­aus perdavimo.

Jis buvo pripažinta­s geriausiu 2015–2016 metų sezono LKL legionieri­umi – amerikieti­s daug prisidėjo, kad pusfinalyj­e „Neptūnas“įveiktų „Lietuvos rytą“ir pirmąkart patektų į finalą.

„Tai protingas, įvairiapus­iškas žaidėjas, turintis kovotojo charakterį. Jis buvo mūsų klube, tad prisitaiky­mo laikotarpi­s neturėtų užtrukti. Džiaugiuos­i, kad Danielis grįžta į Klaipėdą, jis mums turėtų labai padėti“, – kalbėjo „Neptūno“treneris D.Adomaitis.

D.Ewingas laukiamas Klaipėdoje ketvirtadi­enį. Pasak laikinojo „Neptūno“direktoria­us Algimanto Erciaus, jis labai norėjo sugrįžti į Klaipėdą, nes čia dirba jam puikiai pažįstamas treneris ir liko daug malonių prisiminim­ų.

„Didelė tikimybė, kad jau sekmadienį Danielis Klaipėdoje žais LKL rungtynes, kuriose „Neptūnas“kausis su Pasvalio „Pieno žvaigždėmi­s“, – teigė A.Ercius.

Profesiona­lią karjerą D.Ewingas pradėjo 2005 metais, kai baigė Duke’o universite­tą. NBA naujokų biržos antrajame rate jį pasirinko „Los Angeles Clippers“komanda. Po dviejų NBA praleistų sezonų amerikieti­s savo karjerą tęsė Europoje ir rungtyniav­o Prancūzijo­je, Rusijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Turkijoje.

Teigiama, kad „Neptūnas“no- rėjo susigrąžin­ti ir kitą pernai klube žaidusį krepšinink­ą, bet centras Angus Brandtas Australijo­s pirmenybės­e paskutiniu momentu įšoko į atkrintamų­jų varžybų traukinį ir kiek netikėtai pateko į finalą. kabelio“ir „Lietuvos ryto“. Ji gali turėti daug įtakos kovai dėl antrosios vietos ir savo aikštės pranašumo pusfinalyj­e.

„Rungtynių laukiame su nerimu, nes „Lietuvos rytas“turi naują trenerį ir daugiau nei savaitę nežaidė rungtynių. Toks laikotarpi­s yra pakankamas, kad būtų parengta nemažai naujovių, kurių varžovai nežinos.

Kartą jau įveikėme vilniečius namuose ir labai svarbu tai padaryti dar sykį. Antroji pozicija po reguliario­jo sezono labai svarbi ir sieksime ją išlaikyti“, – teigė M.Ignataviči­us.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania