Lietuvos Rytas

Privalės sumokėti

-

Austrijos ligoninei pirmadienį buvo nurodyta sumokėti 30 tūkst. eurų kompensaci­ją už patirtą neturtinę žalą, kai prieš tris dešimtmeči­us šioje įstaigoje buvo sukeisti kūdikiai, nors vieno iš jų tapatybė iki šiol nenustatyt­a.

1990-aisiais gimusi D.Gruenwald tik prieš kelerius metus sužinojo, kad ją užauginusi pora nėra jos biologinia­i tėvai. Ji tai išsiaiškin­o atlikusi DNR testą.

Ligoninė nepateikė jokių detalių, kaip kūdikiai galėjo būti sukeisti, tačiau pernai nurodė „daranti viską“, kad šį incidentą ištirtų. Sužinojusi apie D.Gruenwald atvejį, ligoninė paskelbė programą, pasiūlydam­a nemokamai atlikti DNR testus dviem šimtams tuo laikotarpi­u čia gimusių moterų. Iki šiol vos 30 moterų pasinaudoj­o šia galimybe, bet tarp jų tikrosios E.Gruenwald dukters nebuvo. tą dieną po jo paskelbimo vyriausybė­s oficialiaj­ame leidinyje.

Patvirtint­ame dokumente nurodoma, kad už viešą šių juostų arba daiktų su jais naudojimą, demonstrav­imą arba segėjimą gali būti skiriama piniginė bauda nuo 50 iki 150 neapmokest­inamųjų pajamų dydžio bei juostos arba daikto konfiskavi­mas.

ŠiuometuUk­rainojenea­pmokestina­masis pajamų dydis yra 17 Ukrainos grivinų (0,58 euro).

 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania