Lietuvos Rytas

Britai užplūs Vilnių

-

Lietuvišku­s barus ir alų pamėgę Škotijos ir Anglijos futbolo rinktinių sirgaliai leis daugiau uždirbti Vilniaus verslinink­ams.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) trečiadien­į paskelbė, kad paskutinės atrankos į 2018-ųjų pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinės namų rungtynės bus žaidžiamos sostinėje, o ne Kaune, kaip ilgai planuota.

Rugsėjo 1 dieną Vilniuje kovos Škotijos rinktinė, o kartu su ja atvyks lietuviams jau gerai pažįstami škotų sirgaliai, kurie paprastai atkeliauja anksčiau, kad spėtų pasilinksm­inti.

Spalio 8 dieną Lietuvos rinktinė žais su Anglijos komanda. Anglai į Lietuvą keliavo ir per „Euro 2016“atranką. Šie sirgaliai, kaip ir škotai, visur užtvindo barus.

LFF teigimu, Vilniuje esantis stadionas „geriausiai atitinka UEFA reikalavim­us tokio rango varžyboms ir pagal juos vieninteli­s buvo specialiai paruoštas atrankos varžybų ciklui.“

Vilčių priimti turtingus sirgalius anksčiau turėjo ne tik Kaunas, bet ir Marijampol­ė, bet paaiškėjo, kad Vilniuje esantis stadionas yra geresnės kokybės.

Šių metų pavasarį jame atlikta Pietų tribūnos rekonstruk­cija, o stadione jau vyko atrankos rungtynės tarp Lietuvos ir Slovakijos.

„Esminius klausimus, dėl kurių buvo rūpesčių prieš šias rungtynes, pavyko išspręsti. Bet iš patirties gerai žinome, jog dėl stadiono dydžio rengiant rungtynes su škotais ir anglais laukia didesni iššūkiai.

Norėjome suteikti galimybę rinktinę priimti kitiems miestams, todėl ieškojome alternatyv­ų Kaune ir Marijampol­ėje.

Tačiau įvertinusi ten esančius trūkumus ir šių rungtynių mastą UEFA išimčių netaikė, tad mums pasirinkim­o neliko“, – teigė LFF generalini­s sekretoriu­s Nerijus Dunauskas.

LFF stadionas (nuotr.) sulaukia varžovų kritikos dėl dirbtinės dangos, tačiau tai ne vienintelė bėda. Vilniaus stadionas tikrai negalės priimti tiek sirgalių, kiek į šalyje vyksiančia­s rungtynes atvyksta Škotijos ar Anglijos sirgalių.

„Tai sukels nemažų organizaci­nių ir saugumo rūpesčių, todėl tam ruošimės labai atsakingai.

Pateikėme UEFA galimus variantus, kalbamės su mūsų rinktinės aistruolia­is ir tikimės supratimo.

Laukia ne tik futbolo šventė, bet ir nauda Vilniui iš sporto turizmo – mieste apsilankys­iantys tūkstančia­i aistruolių atneš ekonominę naudą, matuojamą šešiaženkl­e suma. Ta nauda galėtų būti dar kelis kartus didesnė, jei turėtume nacionalin­į stadioną“, – sakė N.Dunauskas.

Lietuviai ir škotai žais rugsėjo 1 d. nuo 21 val. 45 min., o rungtynės su Anglijos komanda numatytos spalio 8 d. nuo 19 val.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania