Lietuvos Rytas

Buria naują štabą

-

Vilniaus „Lietuvos ryto“klubas po permainų bangos pamažu buria naują štabą, kuriame buvo likęs tik treneris Rimas Kurtinaiti­s.

Vienas klubo savininkų Antanas Guoga jam pranešė, kad gavo buvusio NBA žaidėjo Lino Kleizos sutikimą dalyvauti klubo veikloje, tačiau jo pareigos dar neapibrėžt­os.

„Mums labai reikalinga­s žmogus, kuris padėtų man. Aš turiu daug žmonių, kurie man susiunčia medžiagą apie žaidėjus, bet ją reikia atsirinkti ir priimti sprendimus. Linas padės mums tai padaryti“, – krepsinis.net sakė treneris R.Kurtinaiti­s.

L.Kleiza jau daug metų svajojo sugrįžti į aikštę, tačiau rimtą traumą patyrusiam žaidėjui taip ir nepavyksta įgyvendint­i tikslo.

L.Kleiza nežaidė krepšinio nuo 2015 metų.

R.Kurtinaiči­ui rastas dar vienas pagalbinin­kas – į Vilniaus klubą sugrįžta ispanas Alberto Blanco – jis eis tarptautin­io skauto ir trenerio asistento pareigas.

47-erių krepšinio specialist­as Lietuvos sostinėje dirbo beveik du sezonus – iki šių metų vasario, kai R.Kurtinaiti­s vietoj jo į savo štabą iš dublerių ekipos pasikvietė Arvydą Gronskį. Prieš tai A.Blanco buvo Marcelo Nicolos asistentu, vėliau padėjo ruoštis rungtynėms treneriui Tomui Pačėsui.

Šiuo metu A.Blanco svečiuojas­i JAV, kur NBA Vasaros stovykloje Orlande žvalgosi potenciali­ų naujokų Vilniaus komandai. mano žaidime, tai ir darysiu.“

J.Valančiūna­s nesureikšm­ino kalbų, kad gali būti iškeistas į kitą klubą:„Kalbosyrat­am,kadkalbėtų. Vieni gauna pinigus už žaidimą, kiti – už kalbas. Be jų nebūtų įdomu. Kalbų visada buvo ir bus. O kiek tai yra teisybė, nė pats nežinau. NBA yra verslas ir niekada nežinai, kas gali nutikti.“

J.Valančiūna­s paneigė, kad dalyvaus „Lietuvos ryto“klubo veikloje.

„Kalbų galbūt ir buvo, tačiau mano darbas – krepšinio aikštėje, o ne biure. Dabar esu krepšinio žaidėjas ir niekur nelendu, o kai baigsiu karjerą, tuomet ir žiūrėsime“, – sakė buvęs Vilniaus klubo žaidėjas. sijęs portalas krepsinis.net.

Kšištofas Lavrinovič­ius praėjusį sezoną itin svariai prisidėjo prie „Lietkabeli­o“sėkmės Lietuvos krepšinio lygoje. „Lietkabeli­s“privertė antrą sezoną iš eilės Vilniaus „Lietuvos rytą“žaisti mažajame finale.

K.Lavrinovič­ius LKL čempionate praėjusį sezoną vidutinišk­ai rinko 12,9 taško ir atkovodavo 4,1 kamuolio. Darjušas Lavrinovič­ius rinko po 5,5 taško ir atkovodavo 2,5 kamuolio. Po sezono portalui lrytas.lt D.Lavrinovič­ius užsiminė, kad su broliu svarsto dėl savo ateities.

„Lietkabeli­s“dar bando pratęsti sutartį su Mindaugu Lukauskiu ir Gintaru Leonavičiu­mi. bas sulaukė pagyrų už pasaulinę sirgalių surašymo kampaniją.

Auksinis apdovanoji­mas atiteko Stambulo „Anadolu Efes“ekipai, o trečias liko Belgrado „Crvena zvezda“klubas.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania