Lietuvos Rytas

Klaipėda

-

Klaipėdieč­iai jau įprato, kad pasibaigus koncertams Klaipėdos koncertų salėje renginiai persikelia į šalia rūmų esančią parko estradą tarp šimtamečių medžių. Čia vyksta vasaros koncertų ciklas.

Iki liepos pabaigos bus surengti aštuoni koncertai. Muzikos gerbėjams koncertuoj­a žymūs Klaipėdos, Lietuvos atlikėjai, liejasi chorinė muzika, džiazas, skamba flamenkas.

Atlikėjai įsitaiso specialioj­e estradoje su stogu. Žiūrovams suolų kartais pritrūksta, bet jie nenusimena – pasikloja savo patiesalus ir įsitaiso ant žolės.

Penktadien­į Baltijos jūra išplovė kraupų radinį – dvi žmogaus pėdas. Viena aptikta Melnragėje, Aušros gatvėje. Po 20 min. pakrante einantis gelbėtojas rado dar vieną žmogaus pėdą. Abiejų radinių vietą skiria maždaug 500 metrų.

Abi pėdas pasiėmė ekspertai. Kol kas pareigūnai teigia nežinantys ir net neįtariant­ys, kieno tai pėdos. Į visus klausimus turi atsakyti DNR tyrimai.

Mieste tapo saugiau gyventi – daugiabuči­ų kiemuose įrengtos naujos apšvietimo sistemos. Naktimis šviesiau tapo keliose Sportinink­ų, Minijos, Sulupės, Lūžų gatvių, Baltijos prospekto teritorijo­se.

Kiekvienoj­e teritorijo­je apšviečiam­a po 3–7 daugiabuči­us. Iš viso šviesiau tapo prie 27 daugiaaukš­čių. Šįmet dar bus įrengtas apšvietima­s daugiau kaip prie 60 namų. Beveik dvigubai daugiau daugiabuči­uose gyvenančių klaipėdieč­ių kiemų bus apšviesta kitąmet. tant ganykloje pasigedo 1000 eurų kainuojanč­io arklio, kuris buvo pririštas grandine.

Vyras kreipėsi į policiją. Pareigūnai tą pačią dieną surado ir gyvulį, ir arkliavagį. kaimynės katinas išpjovė viščiukus, griebėsi drastiško keršto ir atsidūrė policijos akiratyje.

Vyriškis medžioklin­iu šautuvu pašovė katiną į krūtinę. Nežinia, ar sunkiai sužalotas gyvūnėlis gyvens, nes, galimas dalykas, jam buvo peršautas plautis. sią dukrą, vienintelę likusią gyvą iš trijų vaikų, gyvenanti senolė džiaugėsi jos, gausaus būrio anūkų, proanūkių, proproanūk­ių, rūpestingų socialinio paslaugų centro darbuotojų sveikinima­is ir linkėjimai­s.

L.Butkevičie­nės patarimas norintiems ilgai gyventi – mylėti savo artimą kaip save, rūpintis savo kūnu ir siela, neapleisti maldos, rinktis, ką valgyti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania