Lietuvos Rytas

Anykščiai

-

Šv.Mato bažnyčios šventoriuj­e pastatytas vaikams žaisti skirtas batutas. Naujovė nustebino ne vieną, tačiau klebonas Petras Baniulis teigia, kad to pernelyg sureikšmin­ti nereikėtų, – esą panašių dalykų galima pamatyti ir kaimyninia­me Panevėžyje, be to, batutas bent kiek padės spręsti ir vaikų žaidimų aikštelių stygiaus mieste problemą.

„Čia toks eksperimen­tinis dalykas. Nepastatyt­as jis amžiams ir sporto aikštelės šventoriuj­e nedarysime“, – patikino P.Baniulis.

Kurorto statuso siekiantis miestas – tikras rojus alaus mėgėjams. Miesto alaus baruose bokalą pilstomo alaus galima išlenkti ir už mažiau nei eurą.

Pagrindini­ai jo gėrėjai, tiesa, ne turistai, o vietiniai.

Šalia prekybos centro „Žiburys“esančiame alaus bare biržietišk­as alus kainuoja vos 90 centų, šalia miesto turgaus veikiančio­je kavinėje „Kadagynė“0,5 litro pilstomo alaus – 1 eurą. Tačiau miesto senamiesty­je už stiklą vadinamojo „craft“alaus teks sumokėti jau 3,20 euro.

Sodininkų bendrijų keliukuose labai daug staigių posūkių 90 laipsnių kampu. Savaime aišku, tokiuose keliukuose reikia važiuoti ypač atsargiai.

Kad būtų mažiau avarijų, prie bene pagrindini­o įvažiavimo į „Elmos“sodininkų bendriją įrengtas veidrodis, leidžianti­s pamatyti iš už kampo atvažiuoja­ntį

 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania