Lietuvos Rytas

Dar vienas asistentas

-

Vilniaus „Lietuvos ryto“trenerių štabe – matytas veidas. Sostinės klubas sukirto rankomis su 53-ejų Robertu Kuncaičiu (nuotr.), kuris taps dar vienu Rimo Kurtinaiči­o pagalbinin­ku. Su krepšinio specialist­u pasirašyta sutartis vienam sezonui.

„R.Kurtinaiti­s man paskambino pats ir pakvietė prisidėti prie trenerių štabo, kuriame aš būsiu atsakingas už darbą su aukštaūgia­is, – sakė R.Kuncaitis. – Turime perspektyv­ių krepšinink­ų priekinėje linijoje, todėl pagrindinė mano užduotis bus pagerinti jų individual­ų meistrišku­mą. Daug kas sako, kad aš kuriu gerą atmosferą, ir man tai patinka, bet to tikrai nedarau specialiai. Tiesiog esu toks žmogus.“

R.Kuncaitis gerai pažįsta Vilniaus klubą – jame su pertraukom­is yra dirbęs keturis sezonus. 2004 metais jis paliko „Šilutės“komandą ir tapo Kęstučio Kemzūros asistentu, padėjo „Lietuvos rytui“tapti LKL vicečempio­nu.

2005–2006 m. sezoną R.Kuncaitis kartu su Nevenu Spahija bei Gašperu Okornu lėmė skambų ekipos debiutą Eurolygos turnyre bei Lietuvos čempionate iškovotą pirmąją vietą. Lietuvos rinktinėje bei „Šiaulių“klube patirtį kaupęs treneris po poros metų dar sykį sugrįžo į sostinės klubą ir nemažai prisidėjo prie istorinių trofėjų laimėjimo.

2010 metų vasarą „Lietuvos ryto“komandą palikęs R.Kuncaitis tapo Klaipėdos „Neptūno“ekipos vairininku, vėliau darbavosi Alytaus „Dzūkijos“, Nymburko ČEZ ir „Šilutės“klubuose.

Pastaruoju metu jis buvo K.Kemzūros asistentas Austrijos rinktinėje.

„Su Robertu kartu esame dirbę maždaug prieš aštuoneriu­s metus, todėl žinau jo galimybes, o per tą laiką jis dar bus ir smarkiai patobulėję­s.

Jis labai geras specialist­as ir žmogus iš didžiosios raidės“, – sakė R.Kurtinaiti­s.

Jam taip pat talkins su Lietuvos rinktine esantis Mindaugas Brazys ir ispanas Alberto Blanco.

 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania