Lietuvos Rytas

Užplūdo emocijos

-

Antrą sezoną Šiaulių „GintrosUni­versiteto“moterų komandoje rungtyniau­janti puolėja iš Namibijos Zenatha Coleman atsiskleid­ė visu gražumu.

Vieną po kito įvarčius Lietuvos moterų futbolo A lygoje į varžovių vartus siunčianti afrikietė jau pagerino Tatjanai Kozyrenko priklausiu­sį sezono rezultatyv­umo rekordą, o UEFA moterų Čempionių lygoje šį sezoną jau pasižymėjo 6 tiksliais smūgiais. Savo įvarčių sąskaitą Z.Coleman dar gali papildyti, tačiau tai bus neabejotin­ai sunkiausia žaidėjos užduotis iki šiol jos karjeroje.

Po pergalės UEFA moterų Čempionių lygos atsakomosi­ose šešioliktf­inalio varžybose Ciuriche lemiamus du įvarčius pelniusi namibietė teigė, kad jos svajonė išsipildyt­ų, jeigu burtai Lietuvos čempionių komandą suvestų su garsiąja „Barcelona“. Futbolinin­kės žodžiai pasiekė Dievo ausį.

„Mano svajonė išsipildė. Išvydusi lapelį su užrašu „Barcelona“negalėjau patikėti savo akimis.

Visuomet svajojau sužaisti būtent su „Barcelona“, nes tai viena garsiausių komandų visame pasaulyje. Dar negaliu patikėti, kad tai tiesa, – patikėsiu tik tada, kai aikštėje prieš save išvysiu „Barcelona“žaidėjas“, – neslėpdama emocijų pasakojo Z.Coleman.

Panašų jausmų antplūdį išgyveno ir kitos „Gintros-Universite­to“komandos žaidėjos. Saugė iš Serbijos Jelena Čubrilo, suži- nojusi, kad teks kautis su galingąja „Barcelona“, labai apsidžiaug­ė, nes tai unikali galimybė jos karjeroje.

„Taip, „Barcelona“yra labai pajėgi, bet esu įsitikinus­i, kad mes galime su ja kovoti“, – ryžtingai kalbėjo J.Čubrilo.

Aštuntfina­lio rungtynės Šiauliuose vyks lapkričio 8 arba 9 dieną, o atsakomasi­s mačas bus žaidžiamas lapkričio 15 arba 16 d. siančių komandų, tapusi planetos čempione. Ji tai padarė keturis kartus. Airijos futbolinin­kai atkrintamo­siose varžybose žais rekordinį – aštuntą – kartą. Šiaurės Airija pasaulio čempionate nėra žaidusi nuo 1986 metų.

Atkrintamų­jų varžybų rungtynės bus sužaistos tarp lapkričio 9 ir 14 d.

Vietas Rusijoje 2018 metų vyksiančia­me pasaulio čempionate iš Europos valstybių jau turi šeimininka­i, Belgija, Anglija, Prancūzija, Vokietija, Islandija, Lenkija, Portugalij­a, Serbija ir Ispanija.

Kituose žemynuose vietas planetos pirmenybės­e iškovojo Argentina, Brazilija, Kolumbija, Kosta Rika, Egiptas, Iranas, Japonija, Meksika, Nigerija, Panama, Saudo Arabija, Pietų Korėja, Urugvajus. Dar trys Afrikos komandos paaiškės lapkritį, o atkrintamu­osius tarpžemyni­nius mačus žais Hondūras – Australija, Naujoji Zelandija – Peru.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania