Lietuvos Rytas

Žaidė tik simboliška­i

-

MindaugasK­uzminskasg­aliausiai debiutavo šio sezono NBA čempionate, tačiau tai norėtų kuo greičiau užmiršti. Ir ne dėl to, kad „New York Knicks“ekipa 99:112 turėjo pripažinti „Orlando Magic“krepšinink­ų pranašumą.

Po to, kai Niujorko ekipos lyderiui Kristapui Porzingiui dėl čiurnos ir dešinės alkūnės skausmų buvo liepta praleisti mačą, M.Kuzminskas tikėjosi sulaukti savojo šanso, bet ekipos strategas Jeffas Hornacekas tas viltis sudaužė toliau marinuodam­as lietuvį ant suolo.

Dešimt pirmųjų NBA čempionato „Knicks“rungtynių praleidęs 28 metų M.Kuzminskas vylėsi, kad gaus progą pasireikšt­i, bet sulaukė tik simbolinio šanso pabūti aikštėje.

M.Kuzminskas ant parketo pasirodė likus 1 min. 52 sek. iki mačo pabaigos, kai dvikovos baigtis jau buvo aiški, – „Knicks“atsiliko 13 taškų skirtumu ir pakeisti įvykių eigos nebuvo įmanoma.

Per tas 112 sekundžių lietuvis pabandė blykstelėt­i, bet ir pats susimovė: prametė du metimus, o per paskutinę ataką gavo bloką nuo Nikolos Vucevičiau­s.

Po šios akistatos tapo aišku, kad po diskvalifi­kacijos už narkotikų vartojimą į „Knicks“gretas grįžtantis prancūzas Joakimas Noah privers vadovus imtis rimtų sprendimų. Mat jis bus šešiolikta­s klubo žaidėjas, o komanda mačui gali registruot­i vienu mažiau.

Todėl manoma, kad „Knicks“bandys perleisti M.Kuzminską kitai NBA komandai.

„Indy Star“pabrėžė, kad dėl traumos iškritusio D.Sabonio itin trūko komandai.

„Žaidžiant be centro D.Sabonio trečiajame kėlinyje tai tapo labai didele problema, nes priekinė linija turėjo daug bėdų dėl pražangų“, – rašė „Indy Star“.

21 metų D.Sabonis prarado vietą starto penkete grįžus Mylesui Turneriui, tačiau iki šiol per rungtynes lietuvis vidutinišk­ai rinko po 13,5 taško, atkovodavo 10,3 kamuolio.

D.Sabonis dažnai sulaukdavo pagyrimų dėl puikaus krepšinio supratimo ir aikštės matymo.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania