Lietuvos Rytas

Pakeitė gynybą

-

Vilniaus „Lietuvos ryto“treneris Rimas Kurtinaiti­s prieš šios dienos Europos taurės rungtynes su Bilbao „Retabet“atskleidė, kaip komanda pasikeitė nuo pirmojo mačo, kurį vilniečiai namie pralaimėjo 83:93.

„Pakeitėme gynybos sistemą ir jau keletą rungtynių gynėmės kitaip nei praėjusį kartą su Bilbao ekipa. Mums tose rungtynėse trūko aktyvumo ir agresyvumo, – sakė treneris. – Laukia labai sunkios rungtynės. Varžovai namuose žaidžia gerai ir žino, kad, norėdami patekti į kitą etapą, turi mus nugalėti. Mes irgi tai žinome.“

Pasak trenerio, Vilniaus komandos žaidimas pasikeitė į gerąją pusę.

„Komanda pradėjo žaisti solidžiau, darome mažiau klaidų gindamiesi. Sakyčiau, pats žaidimo stilius pasikeitė – pradėjome atskirti gerus ir blogus metimus, pagerėjo pataikymo procentas. Mūsų lyderiai pagaliau žaidžia taip, kaip turi žaisti. Po traumų beveik visi grįžo į rikiuotę, tad bandysime žaisti kokybiškai ir greitai“, – aiškino R.Kurtinaiti­s.

Vilniaus komanda neseniai atsisveiki­no su gynėju Marcu Carteriu ir šiuo metu turi spragą įžaidėjo pozicijoje, tačiau naujoko dairytis neskuba.

„Šiuo metu įžaidėjo neieškome, nes neverta kviesti bet ko. Mums pavyko į įžaidėjo poziciją įkomponuot­i Jimmy Baroną, ir didelių bėdų neturime. Net jei pasikviest­ume gerą žaidėją, reikėtų vėl iš naujo viską pasakoti, o tai negarantuo­tų didelės sėkmės“, – pasakojo treneris. nė būtent ketvirtaja­me kėlinyje.

L.Jamesas šiose rungtynėse užsidirbo techninę pražangą, o tai įvyko dar pirmajame kėlinyje. L.Jamesas apsistumdė su prancūzu Franku Ntilikina ir turku Enesu Kanteriu.

Bet tokios emocijos tik padėjo „Knicks“komandai.

Šiose rungtynėse ant suolo jau buvo ir Joakimas Noah, bet ties jo pavarde dar yra žymė „neaktyvus“.

Būtent dėl J.Noah grįžimo „Knicks“klubas turėjo atleisti M.Kuzminską.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania